incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
minicik tuzz
170 gr esmer şeker
1/2 çay bardağı süt
120 gr oda sıcaklığında tereyağ
1
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı mısır şurubu (eklemek zorunda değillsiniz)1 portakal kabuğu rendesi
1 vanilya çubuğu
4
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı iri kıyılmış antep fıstık (file kullandım)1 paket droetker kakao
1,5 çay bardağı kbartma tozu
250 gr un
Üzeri için kalem badem,bitter çikolata
(benn 3 farklı çikolata kullanmıştım)
Aziz Vatanım Türkiye'de kalem badem yok ne yazık ki..Bunun yerine dolmalık fıstık kullabilirsiniz.
Veya;kabukları soyulmuş bademleri bıçakla uzun uzun kesip hazırlayabilirsiniz..Biraz zahm
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ve sabır isteyen bir iş..((
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı
Aklar minicik tuzzla iyice çırpılıp bir tarafta bekletilir.
Şeker,tereyağ,tuzz iyice çırpılır.
Yumurta sarılrı eklenip çırpılır.
Kakao,süt eklenip çırpılır.
Fıstıklar,un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Aklar ve portakal kabukları eklenip tekrar çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür.
175 c ısınmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.
Piştikten sonra pasta teline çevrilip ılınması bekletilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Üzeri için
Kalem bademler, fotoğraftaki gibi pastanın üzerine aralııklarla batırılır.
Çikolata bennmaride eritilip, 2
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı süt eklenip, karıştırılıp pastanın üzerine dökülür.Bademlerin üzeri hemen çikolatayı tutmuyor..Tekrar tekrar akan çikolatayı sıyırıp üzerlerine gezdiriniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alıntıdır...