Çikolatalı Muzlu Antep Fıstıklı Yaş Pastam
Malzemeler
Keki İçin:
6 yumurta
6 y.kaşığı şeker
6 y.kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
İçine kullanmak için antep fıstığı
Arasına 2 adet muz
Üzerine serpmek için hindistan cevizi
Bir paket çikolata sos ve sosu pişirmek için 1buçuk bardak süt yoğun kıvam olması için az miktarda süt kullanalım
Pastamın yapılışı ise sıarasıyla şöyle hanımlar
Yumurtaları şekerle birlikte kar haline gelene kadar çırpalım
Un ve kabartma tozunuda harcımıza yedirelim yağladığımız yuvarlak kelepçeli kek kalıbımıza kekimizin harcını dökelim
175 derece de 30 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim
Ayrı bir tencerede pastanın kremasını pişirelim
pişirdikten sonra 1yemek kaşığı margarin katıp mikserle 10dakika kadar çırpalım
Pişirdiğimiz keki ortadan ikiye keselim
Arasına hazırladığınız kremayı sürüp Antep fıstıklarını serpelim muzları bütün olarak yerleştirelim
İkinci kat keki de üzerine kapatıp, etrafını yaptığımız kalan kremayla sıvıyalım daha sonra hazırladığımız çikolata sosunuda dökelim sos soğuduktan sonra hindistan cevizimizi serpelim
Afiyet Olsun hanımlar
Malzemeler
Keki İçin:
6 yumurta
6 y.kaşığı şeker
6 y.kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
İçine kullanmak için antep fıstığı
Arasına 2 adet muz
Üzerine serpmek için hindistan cevizi
Bir paket çikolata sos ve sosu pişirmek için 1buçuk bardak süt yoğun kıvam olması için az miktarda süt kullanalım
Pastamın yapılışı ise sıarasıyla şöyle hanımlar
Yumurtaları şekerle birlikte kar haline gelene kadar çırpalım
Un ve kabartma tozunuda harcımıza yedirelim yağladığımız yuvarlak kelepçeli kek kalıbımıza kekimizin harcını dökelim
175 derece de 30 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim
Ayrı bir tencerede pastanın kremasını pişirelim
pişirdikten sonra 1yemek kaşığı margarin katıp mikserle 10dakika kadar çırpalım
Pişirdiğimiz keki ortadan ikiye keselim
Arasına hazırladığınız kremayı sürüp Antep fıstıklarını serpelim muzları bütün olarak yerleştirelim
İkinci kat keki de üzerine kapatıp, etrafını yaptığımız kalan kremayla sıvıyalım daha sonra hazırladığımız çikolata sosunuda dökelim sos soğuduktan sonra hindistan cevizimizi serpelim
Afiyet Olsun hanımlar