incitanemtuana
Daimi Üye
Pandispanya :
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Krema :
1/2 kg. süt
115 gr. şeker
60 gr.un
55 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 yumurta sarısı
1 paket krema
Ganaj :
200 ml. krema
100 gr. bitter küvertür
İçi :
Antep fıstığı
Damla çikolata
Islatmak için :
1 çay bardağı şekerli süt
Pandispanya
1.Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
2.Pandispanyamız için yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
3.Nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyip,ekliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
4.Karışımı tabanını katı yağla yağlayıp,un serptiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz. (24 cm'lik )
5.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
Krema
1.Krema için yumurta sarılarını,şeker ve tuzu çırpıyoruz.
2.Sütün yarısını ekleyip,çırpmaya devam ediyoruz.
3.Unu ekliyoruz ve çırpıyoruz.
4.Sütün diğer yarısını kaynatıyoruz,hepsini beraber pişiriyoruz.
5.Koyulaşınca ocaktan alıyoruz,vanilyayı ekliyoruz.
6.Ilıyınca tereyağını ekliyoruz ve soğutuyoruz.
7.Bu arada ayrı bir yerde kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
8.Soğuyan kremaya eklayip,karıştırıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,kullanıyoruz.
Ganaj
1.Kremamızı çelik bir kapta ılıtıyoruz.
2.Bitter küvertürümüzü ekleyip,tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
3.Buzdolabında soğutuyoruz.
Pandispanyanızı 1 gün önce pişirirseniz çok daha iyi bir sonuç alırsınız.Pandispanyamızı ikiye bölüp,yarım çay bardağı şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine bolca krema sürüp,antep fıstığı ve damla çikolata serpiyoruz.Pandispanyanın diğer parçasını da şekerli sütle ıslatıp,üzerine kapatıyoruz.Kremayla pastamızı kaplıyoruz.Üzerine hazırladığımız ganajı sürüp,bıçağın tersiyle şekil veriyoruz.Ben kenarlarını rulo katla süsledim.Siz dilerseniz sade de bırakabilirsiniz.Afiyet olsun.
ALINTI
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Krema :
1/2 kg. süt
115 gr. şeker
60 gr.un
55 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 yumurta sarısı
1 paket krema
Ganaj :
200 ml. krema
100 gr. bitter küvertür
İçi :
Antep fıstığı
Damla çikolata
Islatmak için :
1 çay bardağı şekerli süt
Pandispanya
1.Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
2.Pandispanyamız için yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
3.Nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyip,ekliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
4.Karışımı tabanını katı yağla yağlayıp,un serptiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz. (24 cm'lik )
5.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
Krema
1.Krema için yumurta sarılarını,şeker ve tuzu çırpıyoruz.
2.Sütün yarısını ekleyip,çırpmaya devam ediyoruz.
3.Unu ekliyoruz ve çırpıyoruz.
4.Sütün diğer yarısını kaynatıyoruz,hepsini beraber pişiriyoruz.
5.Koyulaşınca ocaktan alıyoruz,vanilyayı ekliyoruz.
6.Ilıyınca tereyağını ekliyoruz ve soğutuyoruz.
7.Bu arada ayrı bir yerde kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
8.Soğuyan kremaya eklayip,karıştırıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,kullanıyoruz.
Ganaj
1.Kremamızı çelik bir kapta ılıtıyoruz.
2.Bitter küvertürümüzü ekleyip,tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
3.Buzdolabında soğutuyoruz.
Pandispanyanızı 1 gün önce pişirirseniz çok daha iyi bir sonuç alırsınız.Pandispanyamızı ikiye bölüp,yarım çay bardağı şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine bolca krema sürüp,antep fıstığı ve damla çikolata serpiyoruz.Pandispanyanın diğer parçasını da şekerli sütle ıslatıp,üzerine kapatıyoruz.Kremayla pastamızı kaplıyoruz.Üzerine hazırladığımız ganajı sürüp,bıçağın tersiyle şekil veriyoruz.Ben kenarlarını rulo katla süsledim.Siz dilerseniz sade de bırakabilirsiniz.Afiyet olsun.
ALINTI