incitanemtuana
Daimi Üye
![4019f3cd8ec6ef684e5646833867796e_1276073261.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg03.blogcu.com%2Fimages%2Fm%2Fi%2Fn%2Fmintininmutfagi%2F4019f3cd8ec6ef684e5646833867796e_1276073261.jpg&hash=4624b0c4886a47a6603dc87303c293e4)
HAMURU İÇİN SÜSLEMEK İÇİN
1 su bardağı pudra şekeri çilek
150 gr.margarin pudra şekeri
1/3 su bardağı süt kuşüzümü
1türkkahvesi fincanı sıvıyağ eritilmiş çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1kare paket çikolata
un
YAPILIŞI
1-bir kabın içine oda sıcaklığında ki margarini alın.üzerine pudra şekerini ve nişastayı ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun.üzerine benmari usulü eritilmiş bir paket çikolatanın 4/3ünü,sıvıyağı ve sütü ekleyerek birlikte karıştırın.çikalatanın geri kalanını üzeri için ayırın.
2-üzerine kakaoyu ve vanilyayı birlikte ekleyerek iyice yoğurun.unu ve kabartma tozunu da ilave edin.aldığı kadar un yardımıyla çok sert olmayan kulak memesi kıvamında belki biraz daha yumuşak olan bir hamur elde edin.hamuru çok iyi yoğurmak gerekiyor.
3-daha sonrasında hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve yumurtayı andıran oval bir şekil verin ama üzerinden bastırıp yassıltmayın.bu şekilde tüm kurabiyelere şeklini vererek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.ve 170 derecelik önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
**pişip pişmediğini bir kürdanı kurabiyeye batırarak kontrol edebilirsiniz.kürdana hamur yapışmıyorsa kurabiyeniz pişmiş demektir.**
4-fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
5-bu arada benmari usulü erittiğiniz çikolatanın kalanını kurabiyelerin bir kenarına sürerek uğurböceğinin baş kısmını oluşturun.tüm kurabiyelerin bir kenarlarını bu şekilde çikolatalayın.daha sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve kanat olarak şerit halinde kesilmiş çilekleri kullanın.sırtına benek yapmak amacıyla,çikolataya batırdığınız kuş üzümlerini yerleştirin.ve gözleri için,küçük bir miktar pudra şekeri kullanın..
![50abea2acc6d1502ad35a4d41abb4a27_1276074592.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg03.blogcu.com%2Fimages%2Fm%2Fi%2Fn%2Fmintininmutfagi%2F50abea2acc6d1502ad35a4d41abb4a27_1276074592.jpg&hash=2d659ac29f89d1d3ce3f453bf8161cb2)
çikolata donduktan sonra servis yapabilirsiniz.görünümü şahane,tadı harika bu sevimli kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın...
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...MİNTİ...
![aae97d50c90e052fd808e5ebab86a618_1276075401.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg03.blogcu.com%2Fimages%2Fm%2Fi%2Fn%2Fmintininmutfagi%2Faae97d50c90e052fd808e5ebab86a618_1276075401.jpg&hash=0ad0a779a07b7096da906bdd91ad3faf)
ALINTI