incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Pandispanya için :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için :
1 yumurta
18 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
İçi :
Damla çikolata
Antep fıstığı
Ganaj :
200 ml. krema
100 gr. bitter küvertür
Islatmak için :
1 çay bardağı şekerli nescafe
Süslemek için :
File antep fıstığı
Arjantin şekeri
1. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.
2. Pandispanya için yumurta aklarını cam bir kasede kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.
3. Şekerin yarısını ekleyip,şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
4. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin diğer yarısı ve kaynar su ile beraber şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
5. Şeker eriyince yoğurdu ve sıvıyağı ekliyoruz ve çok az daha çırpıyoruz.
6. Un,kabartma tozu ,kakao ve vanilyayı beraber eleyip,bu karışıma yavaşça ekliyoruz.En son yumurta aklarını ilave edip,tahta kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.
7. Tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıbımıza döküp,180 derece ısılı fırında kürdanımız temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
8. Krema için yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
9. Unu ve kakaoyu ilave edip,biraz daha karıştırıyoruz.
10. Sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
11. Ocaktan alınca vanilyayı ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
12. Tercihen 1 gün önceden pişirdiğimiz pandispanyamızı üçe bölüyoruz.
13. Yoğurtlu pandispanya çok nemli ve çok fazla ıslatılmazsa daha lezzetli oluyor.Bu yüzden bir çay bardağı şekerli nescafe ile bütün katları ıslatıyoruz.
14. İlk katı servis tabağına alıp,üzerine bolca krema sürüyoruz.Ve damla çikolata serpiyoruz.
15. İkinci katı da üzerine kapatıp,kremalıyoruz ve bolca antep fıstığı serpiyoruz.
16. Son katı da kapatıp,krema ile pastamızı kaplıyoruz.
17. Ganaj için kremayı çelik bir sosluğa alıyoruz.Kenarları cızırdayınca parçaladığımız bitter küvertürü ekleyip,tel çırpıcı ile eriyene kadar karıştırıyoruz.
18. Buzdolabında soğutup,pastanın üzerine sürüyoruz.
19. Pastamızın kenarlarını file antep fıstığı ile kaplıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
ALINTI