T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
1 bardak Amerikan pirinci
1 adet soyulmuş armut
1 limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
Çikolatalı sos için :
5 çay kaşığı tereyağ (veya margarin)
175 gr. bitter çikolata
Kakoolu bisküvi
Hazırlanışı:
Armutu ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
limon suyu dökün. Vanilya, şeker ve haşlanmış pirinci 1 bardak süt ve 2 bardak su ile, şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları da şekerli suya koyun ve biraz kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, bir tencerede çikolatayı, tereyağı ve 5-çorba kaşığı armut suyu ilave ederek benmari usulü eriterek sosu hazırlayın.
Daha sonra bir cam kaseye önce pirinçli karışımı daha sonra sosu ve tekrar pirinçli karışımı ilave edin. En üste parçalara ayırdığınız kakaolu bisküvi ve üzerine de çikolatalı sosu dökün. Sıcak veya soğuk servis edin.
1 bardak Amerikan pirinci
1 adet soyulmuş armut
1 limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
Çikolatalı sos için :
5 çay kaşığı tereyağ (veya margarin)
175 gr. bitter çikolata
Kakoolu bisküvi
Hazırlanışı:
Armutu ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
limon suyu dökün. Vanilya, şeker ve haşlanmış pirinci 1 bardak süt ve 2 bardak su ile, şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları da şekerli suya koyun ve biraz kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, bir tencerede çikolatayı, tereyağı ve 5-çorba kaşığı armut suyu ilave ederek benmari usulü eriterek sosu hazırlayın.
Daha sonra bir cam kaseye önce pirinçli karışımı daha sonra sosu ve tekrar pirinçli karışımı ilave edin. En üste parçalara ayırdığınız kakaolu bisküvi ve üzerine de çikolatalı sosu dökün. Sıcak veya soğuk servis edin.