Çikolatalı Yılbaşı Pastası

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler:

* 1 paket hazır pasta tabanı

Keki ıslatmak için:

* 2 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı granül kahve

krema için:

* 2 yumurtanın sarısı
* 6 çorba kaşığı toz şeker
* 500 ml süt
* 200 gram bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı Kakao
* 3 çorba kaşığı su
* 3 çorba kaşığı Çırpılmış krema

Hazırlanışı:

Pasta kreması için, yumurta sarıları ile tozşekeri çırpın. Nişastayı, elenmiş kakao ve sütü ilave edin. Süt ılındıktan sonra rendelenmiş çikolataları içine atın ve orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebinin üzerine pudraşekeri serpin ve soğumaya bırakın. Pudraşekeri muhallebinin kaymak tutup kurumasını önleyecektir. Sıvı kremayı ayrı bir yerde mikserin önce düşük, sonra da yüksek ayarında sertleşene dek çırpın. Soğuyan muhallebiye 3 kaşık çırpılmış krema ve 3 kaşık su ekleyip spatula ile karıştırın.
Hazır pasta tabanını enine ikiye bölün ve katlarını süt ve su ile sulandırılmış granül kahve ile ıslatın. Hazırladığınız pasta kremasının 1/3 kadarını ilk katın üzerine döşeyin ve bolca parça çikolata serpiştirin. Islattığınız diğer katı dikkatlice üzerine yerleştirin ve kalan pasta kreması ile üzerini ve kenarlarını sıvayın.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra rendelenmiş çikolata veya granül çikolata topları ile pastanın dışını kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.alıntı...

cikolatali_yilbasi_pastasi-1.jpg

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst