E
esmanur
Misafir
Malzemeler:
1 kg çilek
750 ml votka
120 ml şeker şurubu
Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra bir kaseye alın. Tadının çıkması için hafifçe ezin. Votkayı ekleyip karıştırın. Bir şişeye çubuk vanilyayı ve votkayla çileği koyup ağzını sıkıca kapayın. Işık almayan serin bir yerde üç hafta bekletin. Beklettikten sonra şişedeki karışımı çileklerin suyunu mümkün olduğu kadar sıkarak hafif ıslatılmış tülbentten geçirin. Tekrar şişeye alıp şurubu ekleyin.
Şurup için ½ bardak şekerle bir bardak suyu kaynatın. Soğuduktan sonra kullanın. Şurubu kendi damak zevkinize göre daha çok veya daha az ekleyebilirsiniz. 3-5 hafta kadar dinlenmeye bırakın.
Bu arada çilek doludaki içeceğin tadına bakmamak için kendinizi zor tutabilirsiniz ama ne kadar beklerse tadı o kadar oturur ve keskin alkol kokusu olan bir meyve karışımı olmasıyla likör olması arasındaki fark dinlenmesinde yatıyor diyebilirim.
Tabii likörün tadını asıl veren meyveler olacak. O yüzden öylesine aldığınız çileklerle değil gerçekten çok güzel çilekler bulup likörü öyle yapın. Özellikle Osmanlı çileğinin aromasını çok severim ben. Güzel meyveler seçerseniz soğuk kış akşamlarında yemekten sonra da çileğin yaza özgü tadını alabilirsiniz.
1 kg çilek
750 ml votka
120 ml şeker şurubu
Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra bir kaseye alın. Tadının çıkması için hafifçe ezin. Votkayı ekleyip karıştırın. Bir şişeye çubuk vanilyayı ve votkayla çileği koyup ağzını sıkıca kapayın. Işık almayan serin bir yerde üç hafta bekletin. Beklettikten sonra şişedeki karışımı çileklerin suyunu mümkün olduğu kadar sıkarak hafif ıslatılmış tülbentten geçirin. Tekrar şişeye alıp şurubu ekleyin.
Şurup için ½ bardak şekerle bir bardak suyu kaynatın. Soğuduktan sonra kullanın. Şurubu kendi damak zevkinize göre daha çok veya daha az ekleyebilirsiniz. 3-5 hafta kadar dinlenmeye bırakın.
Bu arada çilek doludaki içeceğin tadına bakmamak için kendinizi zor tutabilirsiniz ama ne kadar beklerse tadı o kadar oturur ve keskin alkol kokusu olan bir meyve karışımı olmasıyla likör olması arasındaki fark dinlenmesinde yatıyor diyebilirim.
Tabii likörün tadını asıl veren meyveler olacak. O yüzden öylesine aldığınız çileklerle değil gerçekten çok güzel çilekler bulup likörü öyle yapın. Özellikle Osmanlı çileğinin aromasını çok severim ben. Güzel meyveler seçerseniz soğuk kış akşamlarında yemekten sonra da çileğin yaza özgü tadını alabilirsiniz.