Çilek pudingli kurabiye

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Kurabiyeleri bu akşam yaptım fırından yeni çıktılar,kızlar kurabiye isteyince bende çilekli pudingle kurabiye yaptım :) malzemesi az yapımı kolay ve çok lezzetli ...mis gibi çilek kokusuyla işte pembe kurabiyeler ,kahve yaptım yanında size ikram ediyorum buyrun hanımlar:D
Malzemeler:

100 gr.margarin, oda sıcaklığında
1 paket çilekli puding
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak..

Bir kapta margarin, sıvıyağ ve yumurtayı iyice karıştırın.

Daha sonra çilekli pudingi ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.afiyet olsun ..
attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• çilekli kurabiye.jpg
    çilekli kurabiye.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 115
  • DSC04388.jpg
    DSC04388.jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 75
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
eşim tarafından beğenildi:D kolay kolay birşey beğenmez o,diğer odada afiyetle tüketiyor:D

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Toz pudinglerle pembeli yeşilli kurabiye yapmıştım o geldi aklıma tadı gerçekten çok güzel oluyor mis gibi kokusu burnuma geldi birden ellerine sağlık ferah abla

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Toz pudinglerle pembeli yeşilli kurabiye yapmıştım o geldi aklıma tadı gerçekten çok güzel oluyor mis gibi kokusu burnuma geldi birden ellerine sağlık ferah abla
bu kurabiye de toz pudingle canım ,üzümlü yapacaktım benim büyük kız yemez üzümlü,çekmecede pudingi görünce onunla yaptım ,resimler akşam çekimi aslında daha pembeler:)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
bu kurabiye de toz pudingle canım ,üzümlü yapacaktım benim büyük kız yemez üzümlü,çekmecede pudingi görünce onunla yaptım ,resimler akşam çekimi aslında daha pembeler:)

Biliyorum biliyorum senin yaptığın toz pudingli diye yaptığım kurabiyeyi hatırlattı zaten :huhuu: üzümlü kurabiyede güzel olur aslında :dusun:

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
sen iste ben sana kargoyla bile gönderirim ,geçen gün Ankara'ya anneme İzmir otları gönderdim radika ,arapsaçı vb :kahkaha:

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
pudingi içine koydun zannettim diyorum kırsaymış birin,de görseymişiz resme ilk bakınca kuru karıştırmışsın eminim güzel olmuştur yapmalı:nk:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
59.046
Aman Allahım bunu nasıl görmedim :bayil:
Vışşşş ferah ablacım kargoyla yolla ondan banada :ko
Vakumlu saklama kabındamı yollarsın artık sen düşün :D istiyorum :sevindirikasli:

@ferah

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar