incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Çilek
1. Süt, toz şeker ve unu bir tencereye koyun. Orta derece ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatın, vanilini ekleyip son kez karıştırın. Kaselere 1/4lük kısımları boş kalacak şekilde doldurun.
2. Dört kişi için 15 adet çileği mutfak robotunda püre haline getirin. Muhallebinin kendi şekeri ile meyvenin şekeri birbirini dengeleneceğinden dolayı, ben çileğe şeker eklememeyi tercih ediyorum. Eğer siz çok şekerli seviyorsanız, mutfak robotuna 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.
3. Soğumuş muhallebilerin üzerlerine çilek püresi koyun. Pürenin üzerine doğranmış çileklerden serpiştirebilirsiniz. Eğer çilek koyacaksanız püreyi tepeleme doldurmayın; çilekler de pürenin üzerine gelince taşabilir. Nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Afiyet Olsun.
alinti