GÜLÇİN
Daimi Üye
Çilekli Çörekler
Malzemeler
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
450 gr milföy hamuru
1 Adet yumurta
450 gr çilek
3 Çorba kaşığı çilek jölesi
Hazırlanışı
* Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
* Şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
* Daha sonra bu karışıma unu ekleyin.
* Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
* Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın.
* Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
* Çilekleri yıkayıp saplarını koparın.
* Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün.
* İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya esansı
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı un
450 gr milföy hamuru
1 Adet yumurta
450 gr çilek
3 Çorba kaşığı çilek jölesi
Hazırlanışı
* Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
* Şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
* Daha sonra bu karışıma unu ekleyin.
* Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
* Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın.
* Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
* Çilekleri yıkayıp saplarını koparın.
* Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün.
* İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz.