Çilekli irmik tatlısı
Alt Tabanı İçin
1 paket burçak bisküvi,
50 gr tuzsuz tereyağı.
Muhallebisi İçin
1 litre süt (5 su bardağı süt),
10 yemek kaşığı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya (10 gr).
Sosu için
250 gr çilek,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı buğday nişastası.
Alt tabanı için; bisküvileri rondodan geçirelim.Tereyağını eritip bisküvi ile karıştıralım. 22 veya 24 cm lık kalıba boşaltıp eşit şekilde yayalım ve elimizle bastırarak sıkıştıralım. Tencereye sütü, şekeri ve irmiği koyup göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp içine vanilyayı ilave edip karıştıralım. Sonra bisküvilerin üzerine yayıp soğumaya bırakalım. Sosu için; çilekleri rondodan geçirelim. Tencereye çileği, şekeri ve nişastayı koyup karıştırarak pişirip ılımaya bırakalım. Muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım. Tatlımızı 1 gece buzdolabında dinlendirelim ve üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.