25 cm yuvarlak kalıp
MALZEMELER
tereyağı 90 gr
un 1 1/2 sb
kabartma tozu 1paket
toz şeker 1 sb + 2yk
yumurta 1 adet
süt 1/2 sb
çilek 425gr
**1sb =240ml
-1sb şeker ve tereyağını 3 dk iyice çırpın
-yumurta ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin
-un ve kabartma tozunu karıştırıp karışımın içine ekleyip karıştırın
-kalıbınızı yağlayıp kek karışımını kalıbınıza dökün
-çilekleri ortadan ikiye kesip kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde hamurun üzerine birbirlerine mümkün olduğunca yakın dizin ve üstlerine 2 yk şekeri serpip fırınınıza verin
-180 C 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 160 C dereceye kısıp 1 saat pişirin...afiyet olsun
Alıntıdır...