Çilekli Kremelı Pofuduk

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
cilekli_kremali_pofuduklar.jpg

MALZEMELER
2 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı çırpılmış krema
Yarım su bardağı pudraşeker
250 gram çilek

HAZIRLANIŞI
Fırını önceden ısıtın. 12 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Yumurtaları mikserle krema halini alana kadar çırpın. Şekeri kaşık kaşık ekloyıp çırpmaya devam edin. Unları üç kez eleyip yumurtalı karışıma ilave edin. Kabartma to/unıı ekleyin. Karışımı hazırlanan kalıplara bölüştürün. Orta ısıda 8 dakika pişirin. Fırındın alıp soğumaya bırakın. Çilekleri temizleyip doğrayın. Kremayla pudraşekerinin yarısını çırpın ve çilekleri ekleyin. Krema karışımını pandispanyaların yarısına dökün. Kalanlaıı d.ı üstüne örtün. Pudraşeker serpip servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst