Çilekli Lezzetler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Çilekli Lezzetler

l7neq74k.jpg


Çilekli irmikli muhallebi

Malzemeler: 1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı tereyağ 3 adet damla sakızı Süslemek için: 2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu 2 su bardağı çilek Hazırlanışı: Tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin. Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin.

wfi5t5jp.jpg


Çikolatalı çilek

Malzemeler:

20 adet iri çilek 1 paket siyah çikolata 1 paket sütlü çikolata

Hazırlanışı: Çilekleri yıkayın, yapraklarını kopartmayın. Çikolataları ayrı ayrı küçük kapların içine alıp, benmari usulü (çikolataların içinde bulunduğu kapları kendilerinden daha büyük, içi su dolu bir tencereye oturtup, ocağın üzerine koyun) eritin. Eriyen çikolataları kenara alın. Hızlı hızlı 2-3 dakika karıştırın. Çilekleri saplarından tutarak, dik vaziyette yarısına kadar sosa batırın. Tel süzgecin üstünde donmasını bekleyin. Tabağa bir siyah çikolatalı, bir sütlü çikolatalı olarak dizin. Soğuk bir yerde muhafaza edin.

2x8o78hv.jpg


Çilekli volovan

Malzemeler: 10 adet milföy hamuru 200 gr taze çilek 1 adet yumurta

Sosu için: 250 ml süt 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 20 gr un 20 gr mısır nişastası 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Fırını 200 derecede ısıtın. Öncelikle volovanları hazırlamak için 5 adet milföyden büyük kalıp ile kalp şeklinde parçalar kesin. Kalan milföylerden de küçük kalp kalıpla parçalar kesin. Büyük kalp şeklinde kestiğiniz hamurun üzerine küçük parça kalpleri yerleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Milföyleri aralıklarla tepsiye yerleştirin ve iç kısmı hariç üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Kabarıp üstü iyice kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Pastacı kreması için vanilya ilave edilmiş sütü sos tenceresinde kaynatın. 3 çorba kaşığı tozşeker ile 2 yumurtanın sarısını cam bir kapta 5 dakika boyunca çırpın.

Mısır nişastası ile unu eleyip, bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca yarım su bardağı kadar kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğumuş milföylerin içini pastacı kremasıyla doldurun ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Pudra şekeri dökerek servis yapın.

tomzpowa.jpg


Çilekli turta

Malzemeler: 175 gr un 40 gr pudra şekeri 90 gr margarin 2 yumurtanın sarısı

Üzeri için: 1 kg çilek

Krema için:

500 ml süt 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 2 yumurtanın sarısı 1 adet yumurta 1 paket vanilya 50 gr tereyağ

Hazırlanışı: Krema için yapışmaz yüzeyli bir tencerede süt ve toz şekeri kısık ateşte ılıtın. Derin bir kapta yumurta, un ve vanilyayı mikserle çırpın. Ilınmış sütten bir çay bardağı kadar alıp çırptığınız malzemeye katarak tekrar çırpın. Bu karışımı tel süzgeçten geçirerek ve tahta kaşıkla devamlı karıştırarak teflon tenceredeki süte ekleyin. Koyu kıvama gelene kadar tahta kaşıkla karıştırma işlemine devam edin. Ocağın altını kapatın ve tereyağı ilave edin. Yağ eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tart hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı derin bir kabın içinde elle yoğurun. Un ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını da karışıma ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız tart hamurunu yağlanmış yuvarlak (çapı en fazla 25 cm) tart kabının içine düzgün bir şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerini eşit aralıklarla çatalla delin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Sıcak kremayı fırından çıkardığınız tart hamurunun üzerine yayın. Çileklerle süsleyip buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis yapın.

dfdhyq6h.jpg


Çilekli Şarlot

Malzemeler: 300 gr çilek 135 gr limon jölesi (paket) 15 gr yaprak biçiminde şekerleme 18 adet savoyer bisküvi 300 gr krem şanti 1-2 yemek kaşığı portakal suyu

Hazırlanışı: 600 gr Şarlot kalıbını soğuk su ile çalkalayın. Çilekleri yıkayıp kurulayın. 300 gr kaynar suda jöleyi eritin. Tüm karışımın toplam 450 gr olması için biraz daha su ekleyin. Kalıbın dibine jöleden biraz koyup, donması için buzdolabında bırakın. Savoyer bisküvilerinin yuvarlak uçlarının birer tarafını keserek kalıptan 1,5 cm kadar kısa olmasını sağlayın. Kalıbın dibinde buzdolabına koyduğunuz jöle donunca, çilekleri ve yeşil renkli şekerlemeleri önce jöleye batırıp, sonra bir desen vererek kalıbın dibindeki donmuş jölenin üzerine dizin. Donana dek yine buzdolabında bekletin. Donunca üzerine biraz daha jöle döküp, yine buzdolabına donması için koyun. Bu arada krem şantiyi sertleşene dek çırpın.

Kalıptaki jöle donduğunda, bisküvilerin şekerli yüzlerini jöleye batırıp yan yana olmak üzere kalıbın çevresine dik durumda dizin. Şekerli yüzleri kalıba değil, içe dönük dizilmelidir. Ortada kalan boşluğu sıra ile bir kat çilek, bir kat krem şanti ile döşeyin. Son kat krem şanti olmalıdır. Kalan jöleyi kaşıkla kalıbın yanlarına bisküvilerin aralarına koyun. Bisküviler bu jöleyi emecektir. Jöle kalıbın kenarlarının boyuna ulaştığında, servisini yapana dek buzdolabına koyarak Şarlotu dondurun. Kalıptan çıkarıp, kalan krem şanti ve isterseniz taze çileklerle süsleyin.
ekolay
Alıntıdır...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ay hangi birine bakicagimi sasirdim
herbiri ayri lezzetli duruyo
harikasin canim emegine saglik:eek::hhhhhh:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Çilekle yapılabilecek en lezzetli tatlı tarifleri

strawberry292-4110_292.jpg
trans.gif


Yaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden çilek ile yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif hazırladık!

Çileğin o mis gibi kokusuna, aromatik lezzetine kim dayanabilir? İlkbaharın vazgeçilmez lezzeti çilek, hafif ama bir o kadar da lezzetli, aşk kokan tatlar yaratıyor...

1_2742011151757_25891.jpg

Çilekli Tart
Sunumuyla görsel bir şölen yaratan çilekli tart, filtre kahvenin yanına çok yakışıyor.
8 Kişilik
Hazırlama süresi : 40 – 45 dakika
Pişirme süresi : 30 dakika

 70 gr toz badem
 155 gr tereyağı
 50 gr şeker
 2 adet yumurta
 150 gr pasta kreması
 65 gr pudra şekeri
 185 gr un
 80 ml krema

Süslemek için
 350 gr çilek
 50 ml sıcak jöle
2_2742011151757_25891.jpg


Hazırlanışı

Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

3_2742011151757_25891.jpg


Çilekli Puflar
Leziz mi leziz görünen bu mini atıştırmalıklar,beş çayı için mükemmel bir tat yaratıyor.
6 Kişilik
Hazırlama Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika

 2 adet yumurta
 5 yemek kaşığı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı su
 150 gr margarin
 1 paket vanilya
 Yarım paket yaş maya
 Aldığı kadar un
 300 ml krema
 150 gr çilek dilimleri
 Çilek reçeli

Üzeri için
 Pudra şekeri

4_2742011151757_25891.jpg

Geniş bir kaba sütü dökün. İçine yaş mayayı, şekeri ve suyu ekleyin. Maya ve şeker eriyene kadar karışştırın. Daha sonra içine yumurtaları, margarini ve vanilyayı ekleyin. Bir yandan da unu azar azar ekleyip yoğurun. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurları önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra bir soğumaya bırakın. Soğuyan pufları enlemesine ortadan ikiye kesin ve alt parçaya çilek reçeli sürün. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma torbasına doldurarak reçelli parçaların üzerine sıkın. Çilek dilimlerini yerleştirip diğer parçaları üzerlerine kapatın. Çilekli pufların üzerlerine kapatın. Çileklşi pufların üzerine pudra şekeri serpmeyi ihmal etmeyin.

5_2742011151757_25891.jpg


Çilekli Parfe
Mevsimin en tatlı meyvesi çilek, parfe gibi tatlılar ile lezzetini ikiye katlıyor.
4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 dakika

 20 gr çilek
 2 paket krem şanti
 1,5 çay bardağı süt
 3 adet yumurta
 5 yemek kaşığı toz kaşığı

Üzeri için
 150 gr çilek
 2 yemek kaşığı eritilmiş beyaz çikolata
1_2742011151826_25891.jpg

Çilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Krem şantiyi, süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Bunu buzdolabında beklettiğiniz krem şantiye ekleyip tekrar çırpın. Son olarak çilek püresini de bu karışıma ekleyin ve yine iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı silikon bir kalıba aktarıp derin dondurucuda 1 gece bekletin. Üzerine çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyin.

2_2742011151826_25891.jpg


Çilekli Pasta
Hafif tadı, gözü okşayan görüntüsü ile kim çilekli pastaya “Hayır” diyebilir ki?
4 Kişiik
Hazırlama süresi : 35 – 40 dakika
Pişirme süresi : 15 dakika

 25 gr badem ezmesi
 90 gr şeker
 1 adet büyük boy yumurta
 45 gr un
 15 gr tereyağı
 65 gr yoğurt
 125 ml krema
 25 gr frambuaz püresi
 50 ml su
 300 gr taze çilek
 150 gr donmuş frambuaz
 Sıcak jöle,

Öncelikle pasta tabanı için badem ezmesini, 35 gr şekeri ve yumurtayı köpürene kadar iyice karıştırın. Ardından unu ve tereyağı da karışıma ekleyin. Karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Şerbet için ise suyun içine 35 gr şekeri ilave edip kaynatın. Bu arada frambuaz püresini de içine katın. Yoğurt mus için 20 gr şeker katılmış yoğurdun yarısını ısıtın. Ardından hazırladığınız şerbeti, kremayı ve yoğurdu birlikte çırpın. Pastanın ilk katına bu karışımı sürün ve üstünü çilekle kaplayın. Pastanın hafif ıslatılmış (kahveyle, sütle veya meyve suyuyla) katını diğerinin üzerine kapatın. Pastanın dışını kalan karışımla ve çileklerle kapladıktan sonra donmuş frambuazlarla ve sıcak jöleyle süslemeyi ihmal etmeyin.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst