Çilekli profiterol
HAMURU İÇİN
2 kaşık nişasta
5 kaşık un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 kaşık margarin
KREMASI İÇİN
2 bardak süt
1 adet yumurta sarısı
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN
1/2 kg çilek
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur ve hamur sıkma torbasına koyularak fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkılır. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilen hamur parçaları soğuduktan sonra ikiye bölünerek bekletilir. Krema malzemeleri iyice çırpılır ve orta ateşte pişirilir. Hamurların içlerine kremadan koyulur. Çileklerden parçalar kesilerek krema içine yerleştirilir. Soğuk olarak servis edilir.
Alıntıdır...