kumsalll
Daimi Üye
malzemeler
250 gr krem şanti
300 gr çilek
2 çorba kaşıgı cilek likörü[arzuya göre]
yarım çay bardagı şeker şurubu
1 su bardagı kırmızı renkli jöle
bademli pandispanya için-4 adet yumurta
2\3 su bardagı un
5 çorba kasıgı tozşeker
3-4 çorba kasıgı toz badem
1 çay kasıgı kabartma tozu
krem patissere için-1 su bardagı süt
3 çorba kasıgı tozşeker
2 çorba kasıgı un
100 gr tereyagı
1 çay kasıgı vanilya
1 yumurta
süslemek için 2 paket [80gr]eritilmiş bitter çikolata
yapılışı
bademli pandıspanya için oda sıcaklıgındakı yumurtaları cırpma kabına alın.tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserle çirpın.tozbadem,elenmiş un,kabartma tozunu ekleyin.karıstırın.yaglı kagıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın.önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dk pişirip sogutun.diger tarafta krem patissere için süt,tozşeker,un ve yumurtayı tencereye alın.orta ateşte kaynaya kadar pişirin.kaynadıktan 1 dk sonra tencereyi ocaktan alın.vanilya ve tereyagını ekleyip iyice karıştırın.soguduktan sonra mikserle çırpın.likör ve şeker şurubunu karıştırın.pandispanyayı oval kalıp ile 3e ayırın.birinci parcayı şeker şurubu ile ıslatın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri dizin.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.ikinci kat pandispanyayı yerleştirip aynı işlemi uygulayın.üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.eritilmiş bitter çikolatayı yaglı bir kagıt üzerine döküp spatula ile düzeltin.sertleştikten sonra üzerinin beneklerini ve agız kısmını cıkartın.benekleri ve agız kısmını pastanın üzerine yerleştirin.üzerine kırmızı renkli jöleyi yayın.buzdolabında bekletip servis yapın.afiyet olsun.
resim pasta kitabımdan alıntıdır.
250 gr krem şanti
300 gr çilek
2 çorba kaşıgı cilek likörü[arzuya göre]
yarım çay bardagı şeker şurubu
1 su bardagı kırmızı renkli jöle
bademli pandispanya için-4 adet yumurta
2\3 su bardagı un
5 çorba kasıgı tozşeker
3-4 çorba kasıgı toz badem
1 çay kasıgı kabartma tozu
krem patissere için-1 su bardagı süt
3 çorba kasıgı tozşeker
2 çorba kasıgı un
100 gr tereyagı
1 çay kasıgı vanilya
1 yumurta
süslemek için 2 paket [80gr]eritilmiş bitter çikolata
yapılışı
bademli pandıspanya için oda sıcaklıgındakı yumurtaları cırpma kabına alın.tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserle çirpın.tozbadem,elenmiş un,kabartma tozunu ekleyin.karıstırın.yaglı kagıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın.önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dk pişirip sogutun.diger tarafta krem patissere için süt,tozşeker,un ve yumurtayı tencereye alın.orta ateşte kaynaya kadar pişirin.kaynadıktan 1 dk sonra tencereyi ocaktan alın.vanilya ve tereyagını ekleyip iyice karıştırın.soguduktan sonra mikserle çırpın.likör ve şeker şurubunu karıştırın.pandispanyayı oval kalıp ile 3e ayırın.birinci parcayı şeker şurubu ile ıslatın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri dizin.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.ikinci kat pandispanyayı yerleştirip aynı işlemi uygulayın.üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.eritilmiş bitter çikolatayı yaglı bir kagıt üzerine döküp spatula ile düzeltin.sertleştikten sonra üzerinin beneklerini ve agız kısmını cıkartın.benekleri ve agız kısmını pastanın üzerine yerleştirin.üzerine kırmızı renkli jöleyi yayın.buzdolabında bekletip servis yapın.afiyet olsun.
resim pasta kitabımdan alıntıdır.