Çilekli ugur böcegi pastasi [resimli]

kumsalll

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
385
Tepki
454
Puan
63
Konum
suudi arabistan
malzemeler

250 gr krem şanti

300 gr çilek

2 çorba kaşıgı cilek likörü[arzuya göre]

yarım çay bardagı şeker şurubu

1 su bardagı kırmızı renkli jöle

bademli pandispanya için-4 adet yumurta

2\3 su bardagı un

5 çorba kasıgı tozşeker

3-4 çorba kasıgı toz badem

1 çay kasıgı kabartma tozu

krem patissere için-1 su bardagı süt

3 çorba kasıgı tozşeker

2 çorba kasıgı un

100 gr tereyagı

1 çay kasıgı vanilya

1 yumurta

süslemek için 2 paket [80gr]eritilmiş bitter çikolata

yapılışı

bademli pandıspanya için oda sıcaklıgındakı yumurtaları cırpma kabına alın.tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserle çirpın.tozbadem,elenmiş un,kabartma tozunu ekleyin.karıstırın.yaglı kagıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın.önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dk pişirip sogutun.diger tarafta krem patissere için süt,tozşeker,un ve yumurtayı tencereye alın.orta ateşte kaynaya kadar pişirin.kaynadıktan 1 dk sonra tencereyi ocaktan alın.vanilya ve tereyagını ekleyip iyice karıştırın.soguduktan sonra mikserle çırpın.likör ve şeker şurubunu karıştırın.pandispanyayı oval kalıp ile 3e ayırın.birinci parcayı şeker şurubu ile ıslatın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri dizin.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.ikinci kat pandispanyayı yerleştirip aynı işlemi uygulayın.üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın.üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün.eritilmiş bitter çikolatayı yaglı bir kagıt üzerine döküp spatula ile düzeltin.sertleştikten sonra üzerinin beneklerini ve agız kısmını cıkartın.benekleri ve agız kısmını pastanın üzerine yerleştirin.üzerine kırmızı renkli jöleyi yayın.buzdolabında bekletip servis yapın.afiyet olsun.
031fb.jpg

034yt.jpg

033fn.jpg

resim pasta kitabımdan alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst