Bayır turpu ince ince kıyıldıktan sonra içinde üzüm sirkesi bulunan kavanoza konur. Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra bir haf*ta dinlendirilmeye bırakılır. Elde edilen sıvı süzüldükten sonra, yatmadan önce ısıtılan bir tülbentle yüze sarılır.
Kızılyaprak bitkisi yirmi dakika sıcak suda demlenmeye bı*rakılır. Süzülerek elde edilen suyu nöbet şekeri ile tatlandırarak yemek arası bir bardak içilir.
Kuru fasulye haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu*na limon suyu karıştırılır. Cilt, salatalık suyu ve yumurta akı karı*şımı ilâvesi ile elde edilen
Kızılyaprak bitkisi yirmi dakika sıcak suda demlenmeye bı*rakılır. Süzülerek elde edilen suyu nöbet şekeri ile tatlandırarak yemek arası bir bardak içilir.
Kuru fasulye haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu*na limon suyu karıştırılır. Cilt, salatalık suyu ve yumurta akı karı*şımı ilâvesi ile elde edilen