Çin böreği(resimli)

E

esmanur

Misafir
cin_boregi_tarifi.jpg

Malzemeler
3 adet yufka
250 gram soya filizi
1'er adet kereviz, havuç ve soğan
200 gram kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurtanın akı
Bulamak için
Galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için
Sıvıyağ

ÇİN BÖREĞİ TARİFİ
Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 parça yufka elde edin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinle birlikte kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar bir süre kavurun. Kavrulan kıymaya, rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Soya filizini katıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuduktan sonra yufkaların üzerine kıymalı harcı paylaştırın. Geniş birer sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin uç kısımlarını, açılmamaları için yumurta akına batırırı. Börekleri önce galeta ununa daha sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.065
Puan
113
Konum
.....
güzel olabilir ama çin malı gibi bi adı var insan tereddüt ediyo:))
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst