GÜLÇİN
Daimi Üye
MALZEMELER:
6 tane yufka
100 gram tereyağı
1çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ:
2 tane havuç( kibrit çöpü doğranmış)
2 tane pırasa(kibrit çöpü doğranmış)
2 tane kabak(kibrit çöpü doğranmış)
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
YAPILIŞI:Tavaya bir miktar sıvıyağ koyup ısıtalım.
İçine havuçları ilave edip soteleyelim.Biraz yumuşayınca içine pırasaları ilave edelim.
Pırasayla beraber havucu soteleyip en son kabağı ekleyelim.
Kabakla beraber tam kavrulup bıraktığı suyu çeken sebzelere tuz ve baharat ekleyip altını kapatalım.
Harcı soğumaya bırakalım.Sos için tereyağını eritip yoğurtla karıştıralım.Yufkayı tezgaha yayıp sosu sürelim.Kenarlarından katlayıp yufkayı dikdörtgen hale getirelim.Uzun kenarına sebzeli harcı koyup rulo saralım.Borcama dizelim.Kalan 5 yufkayıda aynı şekilde yapıp üstüne yumurta sarısı sürelim.Isıtılmış 150C'de pişirelim.