Çin Böreği

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
CIMG0478.JPG


MALZEMELER:

6 tane yufka
100 gram tereyağı
1çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)

İÇ MALZEMELERİ:

2 tane havuç( kibrit çöpü doğranmış)
2 tane pırasa(kibrit çöpü doğranmış)
2 tane kabak(kibrit çöpü doğranmış)
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
YAPILIŞI:Tavaya bir miktar sıvıyağ koyup ısıtalım.

CIMG0468.JPG


İçine havuçları ilave edip soteleyelim.Biraz yumuşayınca içine pırasaları ilave edelim.

CIMG0469.JPG



Pırasayla beraber havucu soteleyip en son kabağı ekleyelim.

CIMG0470.JPG



Kabakla beraber tam kavrulup bıraktığı suyu çeken sebzelere tuz ve baharat ekleyip altını kapatalım.


CIMG0471.JPG


Harcı soğumaya bırakalım.Sos için tereyağını eritip yoğurtla karıştıralım.Yufkayı tezgaha yayıp sosu sürelim.Kenarlarından katlayıp yufkayı dikdörtgen hale getirelim.Uzun kenarına sebzeli harcı koyup rulo saralım.Borcama dizelim.Kalan 5 yufkayıda aynı şekilde yapıp üstüne yumurta sarısı sürelim.Isıtılmış 150C'de pişirelim.
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.512
Tepki
60.166
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst