cinbiber turşusu(pişirilerek yapılan ve resimli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
41
Konum
kırıkkale
bu turşu daha çok kahvaltıda yenilecek bir turşu ve ekmek batırarak yemek:kayris: harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.. en azından azcık bi kavanoz deneyip sonra istediğiniz kadar yapabilirsiniz... ben öyle yapmıştımda :)

ne kadar domates kullandım bilmiyorum bahçemizin domatesi olduğu için ama 25-30 adet domates vardı ve kullandığım ölçülerle yazıyorum hemen...

tursu.jpg


malzemeler

25-30 adet iri domates

cin biberi (onuda sevdiğiniz acı miktarına göre koyabilirsiniz ben birazda marketlerde minik biber turşuları satılıyor komşu satıyordu o biberdende koydum)

2-3 baş sarımsak
2 yemek k. sıvıyağ
1 veya 1,5 su b. sirke ve tuz
1 yemek k. şeker (tadının daha güzel olmasını sağlıyor)
2-3 tane limon tuzu

yapılışı

domatesleri rendeliyoruz. biberlerin varsa uzun saplarını kısaltıp tüm şekilde hazırlıyoruz. sarmısakların birazını doğradım birazını dövdüm daha iyi aroma versin diye.rondodanda geçirebilirsiniz.

yağı tencereye alıyoruz domatesi ekliyoruz domates çok suluysa bir müddet kaynatıp (sulu değilse 1-2 dk kaynadıktan sonra) biberleri ekliyoruz.sarmısaklarıda ekleyip biberlerin rengi değişene kadar pişiriyoruz (bizim domatesler çok suluydu ben suyunu biraz daha çekene kadar pişirdim)
pişince sırasıyla şekeri tuzu,limon tuzunu ve sirkeyi ekleyip altını kapatıyoruz. (şekeri tadarak koyunki şeker oranı çok olmasın. tencerede ılıyınca kavanoz veya sığacak bir turşu bidonuna alıyoruz... buzdolabında saklanması önerilir.. afiyet olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst