Cınsel Baskıdan Kurtulma çaresı Nedır?

Oruc

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
2.598
Tepki
2.379
Puan
113
Yaş
49
Konum
izmir
CINSEL BASKIDAN KURTULMA ÇARESI NEDIR?

Müstehcenliginden dolayi cevap vermekte zorlandigim konulardan biri de, cinsel duygularin baskisindan kurtulmak isteyenlerin basvurdugu kendini tatmin konusu.

Bu konu israrla soruldugundan zorluguna ragmen cevap vermeye gayret edecegim. Önce meseleye genel bir bakisla bakalim izin verirseniz.

Rabbimiz aile hayatini kolaylikla yürütmesi için insanlara cinsi his vermistir. Bu hissin getirdigi derin bir ilgi ile karsi cinsler birbirlerini sevmis, bu sevgi sebebiyle birbirlerine hosgörü ile bakacak hale gelmislerdir.

Ancak bazen bu cinsi his bilhassa gençlerde baskilar da meydana getirmis, onlari gayri mesruluklara itecek bir etkiyi de göstermistir.

Iste bu durumda Rabbimiz rüyada ihtilam olma halini yaratmis, had safhada cinsel his baskisina maruz kalan kimseler rüyadaki bu ihtilam olma yoluyla cinsel his baskisindan kurtulmuslar, gayri mesruluklara yönelme duygusuna girmemislerdir.

Ne var ki bazen ortamin asiri tahrikinden dolayi rüyadaki teskin olma hali yetmeyip uyanikken de kendini teskin etme ihtiyaci duyanlar olmus; bunun dini hükmünü merak ederek ögrenmek istemislerdir.

Cinsellik duygusunun asiri baskisindan kurtulmak için bas vurulan bu kendini teskin etme olayina (istimna=masturbasyon) kitaplarda (haram, mekruh, caiz) diyenlerin oldugunu görüyoruz.

Sahislarin özel durumlarindan dolayi böyle farkli hükümlerin verildigi anlasilmaktadir. Bu mevzuda en basta cinselligi atesleyen, sahibini günaha zorlayacak derecede tahrik eden görüntü ve teshirleri seyretmeme ve öyle müstehcen ortamlardan uzak durma karari çok mühim.

Böylesine tahrikçi görüntülerden insan, büyük bir dikkatle kaçinmali, sahibini dayanmasi güç his ayaklanmasina iten zeminlerden mutlaka uzak kalmali ki; ihtilam olmakla cinsel his baskisindan kurtulabilecekken, ayrica bir de kendini teskin etme zorlamasina maruz kalmasin, kendi kendini böyle saglikli olmayan bir durumla karsi karsiya birakmasin.

Bundan dolayi Isra sûresindeki ayet: (zina yapmayin!) demeyip (zinaya yaklasmayin!) diyor. Yani zina teshir ve tesviklerine yaklasmayin. Çünkü teshire yaklasanlar tahrik o!urlar, tahrik olanlar cinsel his baskisina maruz kalirlar. Maruz kalanlar da günahi göze alacak hale gelirler.

Öyle ise günahi göze aldiracak duygu ayaklanmasina sebep olan görüntüleri seyretmekten uzak durmak, konunun ihmal edilmez tedbîrlerinin en basta gelenidir.

Bu konuda bir baska ikaz da tesettür ayetlerinden alinmaktadir. Bu ayetlerde de:

? Mümin erkekler, mümine kadinlar gözlerini harama bakmaktan kapasinlar! diyor. Gözleri kapamak mümkün mü?

Yani gözlerini harama bakmaktan o kadar korusunlar kî sanki kapamislar gibi hayallerini temiz tutsunlar, günaha iteleyecek tahrike maruz kalmasinlar.

Bu ikazdan da anlasiliyor ki, bozulmus vasatlarda ilk tedbir, mümkün oldugu kadariyla tahrikçi görüntüler seyretmekten uzak kalmak; fitratin geregi olan ihtilam olmayla iktifa edip kendini sinirsel zafiyete de ugratacak suiistimale, gayr-i mesru tatmin yollarina mecbur birakmamaktir.

Bütün bu dikkat ve korunmaya ragmen maruz kaldigi baskidan kurtulmak için kendini teskin etmek zorunda kalan kisi; (büyük günaha düsmemek için küçügüne basvuran) kimse durumundadir. Buna: (büyügüne yönelmemek için küçügüyle yetinme hali) demek te mümkündür. (Merakilfelah)

Ancak bunun en mahzurlu tarafi, baskiyi gidermek için arada sirada basvurdugu bu kurtulma çaresini, zevk alma aliskanligina dönüstürüp devamli yapma bagimliligina düsme yanlisidir.

Alimlerin haram hükmünü verdikleri, yahut ta harama yakin sekilde mekruh saydiklari, bu türlü bir bagimlilik halidir

Ahmet ŞAHİN
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst