maviboncuk
Daimi Üye
Civciv
Pratik Civciv Tarifi
Malzemeler: 6-8 kişilik
1 kg patates
5-6 adet sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
süslemek için: havuç, zeytin ezmesi
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklide doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi soslu karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.
Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezinalıntı
Pratik Civciv Tarifi
Malzemeler: 6-8 kişilik
1 kg patates
5-6 adet sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
süslemek için: havuç, zeytin ezmesi
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklide doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi soslu karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.
Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezinalıntı