Cıvırla (fasulye çorbası) Tarifi -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
civirla.JPG

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan, yemeklik doğranmış
  • 2-3 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 250 gr taze fasulye, verev kesilmiş
  • 150 gr beyaz peynir, ufalanmış
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı:
1. soğanı zeytinyağı ve tereyağında kavurun. (ben tereyağını eklemedim) pembeleşince doğradığınız biberleri, soyup doğradığınız domatesleri, salçayı ve bulguru ekleyin. bir süre daha kavurun.
2. kavrulunca 5 su bardağı suyu ekleyip tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. pişirdikten sonra fasulyeleri ekleyin. tencerenin ağzını tekrar kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
3. fasulyeler pişince peyniri, tuzu (peynir tuzlu olduğu için az) ve karabiberi ilave edin. bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yorumlariniz icin cok tskler

evet arisim sanirim öyle:)
ben taze fasülyeyide sevmem :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst