Çoban Kavurma
Malzemeler:
4 kişilik Gerekli malzeme:
800 gr iri parçalı kuzu eti, 15-20 arpacık soğan, 5-6 diş sarımsak, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 1 -2 dal taze kekik, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, 2 kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan,sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
Alıntı
Malzemeler:
4 kişilik Gerekli malzeme:
800 gr iri parçalı kuzu eti, 15-20 arpacık soğan, 5-6 diş sarımsak, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 1 -2 dal taze kekik, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, 2 kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan,sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
Alıntı