coca COLA GERÇEĞİ

Tepki
8.216
Kolaların formülü saklanırdıya..
Alkol miktarı, tat ve renk veren maddeler..
Kolaya renk veren meyan kökü falan bilirdik..
Öyle değilmiş..
Cochineal isminde bir böcekmiş..
Google den bakın bakalım, sahiden bu cochinel böceği neymiş.
Her iddiayada inanmayın. İnterneti olan baksın.
Ben baktım. Sizde bakın ve öyle inanın..

İĞRENÇ BİR YAZI BİLİYORUM AMA LÜTFEN LÜTFEN OKUYUN!!!

cola1ok3.png

Cochineal; Kanarya Adaları'nda ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

cola2hy5.jpg
cola3yq9.jpg

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..

Bir Cochineal böceği tarlası...Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır...
cola4he5.jpg

Pazarlama aşamasındaki cochineal..
cola5gz7.jpg

Köylüler kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..
cola7jz2.jpg

Aztekler ve Latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar..
cola8ot8.jpg

Carmine pigmenti..
cola9qt9.jpg

Aslında bu böceğe ve renge yabancı sayılmayız.Pek aşinayız...Susadıkça aç bir cola...İster coca cola ister cola turka..

Önce Hindistan yüksek mahkemesi coca-colanın sağlığa zaralı olduğu gerekçesi ile yasaklanması yönünde bir adım attı. Arkasından Letonya'da ilköğretim okullarında coca-cola ve pepsi yasaklandı. Geçenlerde Ukrayna’da bazı okullarda ve İngiltere'de bir okulda yasaklandı. Yakın zamanda İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi’nde yasaklandı..

--->23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...
gelen iddia;

malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.

Cochineal böceğinin suyu yani Karmin, Musevilerden ‘kosher sertifikasi’ alamadığı için ticari olarak önemli bir engelle karşı karşıya bulunmaktadır. Müslümanlarda da Hanefi fıkıh alimlerince haram olarak değerlendirilmektedir.

İnternette adresinden de Cochineal yazarak arattınız mı aynı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Hala içmek isteyenler varsa, bu bilgiyi kulak arkası yapabilirler. Ama, hiç değilse söz dinleyecek yaştaki çocuklarımıza kola yerine "halis" meyve sularımızdan, sütümüzden, ayranımızdan içirelim. Kolasız günlere...

Bundan sonra; su iç, soda iç, ayran-limonata iç....Ya da,ne yapalım...Cola da iç... Milyonlarca insan yanılmış olamaz...Milyonlarca böceğin yanılmadığı gibi...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar