Coca Cola'nın 125 yıllık sırrı belli oldu

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Coca Cola'nın 125 yıllık sırrı belli oldu
İşte 35 milyar dolarlık reçete!
601105_detay.jpg

ABD kaynaklı Thisamericanlife.org adlı site Coca-Cola’nın formülünü bildiklerini açıkladı ve içeriğindeki maddeleri yayınladı.
Bu zamana kadar sır olarak kalan formül 1886 yılında kimyager John Pemberton tarafından bulunmuştu. İlk olarak aynı yıl Atlanta’da satılmaya başlanan içecek, daha sonra dünyada 200 ülkede satışa çıkarıldı. Coca-Cola’nın formülü ise ABD’nin Georgia Eyaleti’nin Atlanta kentinde 24 saat boyunca korunan bir mahzende saklanıyor. Siteye göre, Coca-Cola’nın formülü ilk olarak 1979 yılında bir gazetede yayınlandı.

İŞTE O FORMÜL
* Sitrik asit: 84.9 gram
* Kafein: 28.3 gram
* Şeker: 30 (miktarı belli değil)
* Su: 9.5 litre
* Olmamış yeşil limon suyu: 0.94 litre
* Vanilya: 28.3 gram
* Karamel: 42.5 gram

ŞURUBU İÇİN
* Alkol: 226.4 gram
* Portakal yağı: 20 damla
* Limon yağı: 30 damla
* Hindistan cevizi yağı: 10 damla
* Kişniş: 5 damla
* Portakal çiçeği yağı: 10 damla
* Tarçın: 10 damla

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben alkole takıldım içinde alkol olduğuna göre o zaman coca cola haraaaaaaaaaaaaaammmm:acep:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921
Bağımlılık o yüzden mi yapıyor acaba bende hiç sevmem kolayı gazoz ve sarı olanı çok nadir içerim ama bunun tadını sevmiyorum nedense...

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben kolayı seviyorum fantayı hiç sevmem bi de gazozu seviyorum o zaman gazozla fantada da vardır alkol enerhji içeceklerinde de vardır abowwww ne içcez biz:zonk::zonk: meyve suyu ve ayranı da pek sevmiyom bundan sonra yoğurt yicem sadece:deli:

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
3524.png

Coca Cola'nın Anlamı Nedir?
Yahudi asıllı gelirinin bazen bir kısmını bazen de tamamını İsrael'e vererek Filistindeki vahşetin ve insanlık dışı o katliamın ortaklarından birisi de Coca Cola şirketidir. Üzülerek belirtmek gerekiyorkı; O şirketinde ayakta durmasını sağlayan yine biz müslümanlarız. Yani içtiğimiz her şişe cola ile Filistindeki kardeşimize bir mermi atmış oluyoruz bir nevi.
Coca Cola'nın ne anlama geldiğini Düşündünüzmü hiç?
İşte bunun cevabı:

Coca Cola yazısını yansıtmalı olarak ters çevirdiğinizde arapça bir yazı teşkil etmektedir. Ve de bu yazıda 'La Muhammed La Mekka' yazısı ortaya çıkmaktadır. 'La' arapçada olumsuzluk ekidir. Yani bu cümle o zaman: 'Muhammedi ve Mekke'yi ortadan kaldırmak' anlamını taşımaktadır. İnanmak güç ama ne kadar cahil olduğumuzu kendi gözlerimizle görmeye ne dersiniz?
alıntı

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bunları biliyorum aslında elasu ama ne bilim insan alırken içerken birden hepsini unutuveriyor...:zopa:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar