Çocuğun Çok İstediği Birşeyi Kısıtlamak

єℓєησяα

Daimi Üye
Tepki
945
Mantıklı bir sonuç çıkarmak her zaman mümkün olmayabilir. Çocuk ebeveyni dinlememekte ısrar ediyorsa çocuğa çok istediği başka bir şeyin kısıtlanacağı söylenebilir. Ancak bu yöntem uygulanırken bazı noktalara dikkat edilmelidir: Beslenme gibi çocuğun gerçekten gereksinimi olan şeyler ısıtlanmamalıdır. Bu yöntemin etkili olabilmesi için kısıtlanacak şey çocuğun gerçekten çok istediği bir şey olmalıdır.
Ebeveyn söylediği şeyi gerçekten yapmalıdır. Örneğin davranışını düzeltmediği sürece çocuğa dondurma yiyemeyeceği söylenmiş fakat herhangi olumlu bir gelişme olmadığı halde anne ya da baba onun gönlünü almak için biraz sonra dondurma almışsa bu yöntem doğaldır ki işlemeyecektir.

niliş

Aktif Üye
Tepki
78
çocuklar o kadar akıllı ki benim kızım yaramazlık yaptımı parka götürmem diyorum olsun götürme ben de gitmem diyor gülermisin ağlar mısın ben çok karralı ve sabırlı bir anneyim ona rağmen bazen hakkından gelemediğim konular oluyor çocuk yetiştirmek ciddi sorumluluk istiyor zorlu yollar var aşmak kolay ama çocuğuna göre değişiyor

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
nekadar kararlı olursak olalım onlara karşı zayıf noktamızı keşfediyolar ...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar