Çocuğunu müthiş bir özveriyle sonsuza kadar mutsuz olması için mi yetiştiriyorsun?

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
urun645124.jpg

Bu yazımı çocuklarını olağanüstü fedakârlıklarla büyütmeye çabalayan, yemeyip yediren, giymeyip giydiren, kendisinden çok yavrusunun iyiliğini düşünen tüm anne ve babalar için yazıyorum. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini hepimiz biliyoruz. Ona adeta gözünüzün içi gibi bakıyorsunuz. Her istediğini yapmaya, onu bu dünyada sürekli mutlu etmeye çabalıyorsunuz. En güzel okullarda okusun, en güzel mevkilere gelsin istiyorsunuz. Bunun için deliler gibi çalışıyor, okul parası biriktiriyorsunuz. Onun yüzündeki bir gülücük sizin için her şeye bedel oluyor. Peki ya bu yüz dünyada gülüp sonsuz ahiret hayatında solacaksa, ya bu gözler dünyada gülerken ahirette sonsuza kadar hüzünle ve pişmanlıkla dolacaksa…

Çocuğunuzun dünya hayatını bu kadar düşünürken ahiret hayatını neden hiç düşünmüyorsunuz? Oysa o çocuk burada birkaç on yıl kaldıktan sonra yaşlanıp ölecek ve sonsuz ahiret hayatına kavuşacak. Ve siz onu dünyada Allah sevgisiyle, Kuran ahlakıyla yetiştirmediğiniz için Allah’ın huzuruna bomboş bir hayat sürmüş bir şekilde gelecek. Ve inanın orada en iyi koleji bitirmesinin, çok iyi bir kariyer yapmasının, çok iyi bir evlilik yapıp güzel çocuklar yetiştirmesinin hiç ama hiç anlamı olmayacak. Çocuğunuz orada aslında gerçek hayatının şimdi başlayacağını ve tüm hayatını Allah’tan habersiz bir şekilde geçirdiği için sonsuz bir azapla karşılaşacağını anlayacak. Allah hayatı boyunca kendisini unutmasına karşılık onunla hiç konuşmayacak, onunla muhatap bile olmayacak.

Onlar, dinlerini bir eğlence ve oyun (konusu) edinmişlerdi ve dünya hayatı onları aldatmıştı. Onlar, bu günleriyle karşılaşmayı unuttukları ve Bizim ayetlerimizi 'yok sayarak tanımadıkları' gibi, Biz de bugün onları unutacağız. (Araf Suresi, 51)

Dünyada bin bir fedakârlıklarla büyüttüğünüz çocuğunuz cehenneme giren milyarlarca insandan yalnız biri olacak, Allah’tan habersiz bir hayat sürdüğü için Allah katında hiç değeri olmayacak. O da orada sonsuza kadar acı içinde, ıstırap ve pişmanlık içinde yaşayacak. Tek bir dostu, tek bir yardımcısı olmayacak. Dünyada bir gülümsemesi için her şeyinizi verdiğiniz evladınızın yüzü bir daha hiç gülmeyecek. Kendisi bu kadar pişmanlık içindeyken cennettekilerin mutluluğunu, huzurunu, neşe içindeki yaşamlarını seyredecek ve ölüp bu ıstırabın bitmesini şiddetle isteyecek.

Gerçekten Biz sizi yakın bir azab ile uyardık. Kişinin kendi ellerinin önceden takdim ettiklerine bakacağı gün, kafir olan da: "Ah, keşke ben bir toprak oluverseydim" diyecek. (Nebe' Suresi, 40)

Belki de bu söylediklerim size çok sert gelebilir ama bunların hepsi gerçek. Siz çocuğunuza hayatı boyunca Allah’tan bahsetmiyorsunuz. Çocuk kendini yaratandan tamamen habersiz bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Onu Kuran’dan habersiz yetiştiriyorsunuz, çocuk tek bir ayeti bile bilmeden ölüp gidiyor. Kader nedir, tevekkül nedir, Allah sevgisi nedir bilmiyor. Hayatı boyunca ibadet eden tek bir insan bile görmüyor. Allah’a karşı sorumluluklarından tamamen habersiz oluyor. Siz onu dinsiz, Allah sevgisinden uzak, materyalist yetiştirirken çocuğunuzu paraya boğup mutlu etmeye çalışıyorsunuz. Oysa onun ruhunun ancak imanla, Allah sevgisiyle, hidayetle mutlu olacağını göremiyorsunuz. Ancak nefsini eğitirse, hayatını Allah yolunda geçirirse, ömrü boyunca güzel amellerde bulunup ahirete hazırlık yaparsa kurtuluşa ereceğini fark edemiyorsunuz.

Siz bunların hiçbirini yapmazken, Kuran’dan habersiz bir hayat sürerken, onu dünyevi zevklerle mutlu etmeye çabalarken o cehenneme doğru sürüklenen milyarlarca insandan yalnız biri olmaya hazırlanıyor. Yıllar geçiyor, o yine Allah’tan habersiz bir şekilde sonsuz azaba doğru adım adım yaklaşıyor. Çocuğunuz ölüp Alalh’ın huzuruna gittiğinde ne olacak biliyor musunuz? İşte o zaman şiddetle dünyaya geri dönmek ve hayatını Allah için yaşamak isteyecek, siz de buna şahit olacaksınız ama hiçbir şey yapamayacaksınız, çünkü iş işten geçmiş olacak.

Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz'in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü'minlerden olsaydık." (En'am Suresi, 27)

Şimdi çok sevdiğiniz çocuğunuzun gözlerine bir bakın, eğer bu gözlerin sonsuza kadar neşe içinde gülmesini, sonsuza kadar mutlu olmasını istiyorsanız çocuğunuzu cennet için yetiştirin. Ona Allah sevgisini öğretin, Kuran’la yetiştirin, hayatını Allah yolunda harcayıp şeref dolu bir yaşam sürmesini sağlayın. Onu sürekli sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı için hazırlayın. Gerçek hayatının ahiret olduğunu bilmesini sağlayın. Kalbinde oluşan Allah sevgisiyle, tevekkülle, sabırla, kadere teslimiyetle hem bu dünyada hem ahirette çok ama çok mutlu olacağını bilin. Çocuğunuzu emek emek cennet ehlinden olması için yetiştirin. Emin olun o çocuk böyle davrandığınız için cennette yaşarken sonsuza kadar bu tavrınızdan razı olacaktır. Aksi taktirde çocuğunuzun sadece dünyasını kurtarmak hiçbir işe yaramayacak çocuğunuz hem bu dünyada hem ahirette en mutsuz, en bedbaht insanlar arasında olacaktır…

İşte bunların karşılığı, Rablerinden bağışlanma ve içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetlerdir. (Böyle) Yapıp-edenlere ne güzel bir karşılık (ecir var). (Ali İmran Suresi, 136)

Tepki
28
evet yazılana hak veriyorum birazda ALLAH(cc)tanıtmak emirlerini bildirmek kuranı öğretmek duaları namazı öğretmekte gerek
tabi bunları öğrenmesi için biz anne ve baba olarak da biliyormuyuz namaz kılıyormuyuz kuran okuyormuyuz bizler çocukların birer aynasıyız
elimden geldiğince dua etmelerini namaz kılmalarını ve kuranı çğrenmeleri için uğraşıyorum

mes32

Daimi Üye
Tepki
1.200
teşekkürler elifim.süperdi...bu dünya bi gölgelik elbet ahiret gerçek...

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
elif teşekkürler canım çok güzel bi konuyu paylaşmışsın.çocuk aileden ne görürse onu yapar. sigara içki içen bi ailenin çocuğu ailesini örnek alıyor,aksine inançlı yaşayıp gereklerini uygulayan bi ailenin çocuğuda o aileyi örnek alıyor.çocuklar bizim tarlalarımızdır diyor bir zat; zehir ekersek zehir verir,gül ekersek gül verir.çocukları sadece bu dünyaya göre değil ebedi hayatınada hazırlıklı yetiştirmeli bunu aşılamalıyız...

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
elif teşekkürler canım çok güzel bi konuyu paylaşmışsın.çocuk aileden ne görürse onu yapar. sigara içki içen bi ailenin çocuğu ailesini örnek alıyor,aksine inançlı yaşayıp gereklerini uygulayan bi ailenin çocuğuda o aileyi örnek alıyor.çocuklar bizim tarlalarımızdır diyor bir zat; zehir ekersek zehir verir,gül ekersek gül verir.çocukları sadece bu dünyaya göre değil ebedi hayatınada hazırlıklı yetiştirmeli bunu aşılamalıyız...

Çok güzel açıklamışsın canım ama ben bazen korkuyorum.Eşimle konuşurken geleceğe dair olan kaygılarımdan bahsediyorum.Oda her seferinde elma ağacının dibine armut düşmez tatlım.Biz ne isek o olacak,ne yaparsak onu yapacak diyor.İyi güzel diyor,hoş diyor,çocuklar ailenin aynasıdır evet ama etrafta bazı örnekler olunca insan ister istemez korkuyor.Diyelimki adam islamın gerektirdiği şartları yerine dört dörtlük getiren,namazını kılan,orucunu tutan,zekat veren,hacıya giden ... vs ama ondan öyle bir çocuk çıkıyorki akıllara zarar.İçkici,kumarbaz :uzgun: Birazda çocuğun içinde olmalı sanırım.Yada bilmiyorum ailede yeteri bilgiyi,sevgiyi,saygıyı,ilgiyi göremediğinden kaynaklıdır.

İnşallah bizler gibi olurlar canım.Allahını bilen,ibadetlerini yapan,haramdan sakınan ...

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195

Çok güzel açıklamışsın canım ama ben bazen korkuyorum.Eşimle konuşurken geleceğe dair olan kaygılarımdan bahsediyorum.Oda her seferinde elma ağacının dibine armut düşmez tatlım.Biz ne isek o olacak,ne yaparsak onu yapacak diyor.İyi güzel diyor,hoş diyor,çocuklar ailenin aynasıdır evet ama etrafta bazı örnekler olunca insan ister istemez korkuyor.Diyelimki adam islamın gerektirdiği şartları yerine dört dörtlük getiren,namazını kılan,orucunu tutan,zekat veren,hacıya giden ... vs ama ondan öyle bir çocuk çıkıyorki akıllara zarar.İçkici,kumarbaz :uzgun: Birazda çocuğun içinde olmalı sanırım.Yada bilmiyorum ailede yeteri bilgiyi,sevgiyi,saygıyı,ilgiyi göremediğinden kaynaklıdır.

İnşallah bizler gibi olurlar canım.Allahını bilen,ibadetlerini yapan,haramdan sakınan ...

canım benim çok haklısın insan kaygılanıyor gerçekten ama düşününce kaygıların yersiz olduğunu anlarsın.sen çocuğuna iyi bi örnek olur,güzel ahlakı,islamın gereklerini doğruluğu dürüstlüğü çocuğuna küçük yaşlardan itibaren aşılarsan Allah ın izniyle sapmaz o çocuk.sen yeterki üstüne düşeni yap gerisini Allah a bırak.çocuk dışardan etkilenim yanlışa sapmaya bile meyletse doğruluğu kendiliğinden bulur.çünkü herkes eninde sonunda özüne döner sen içini ferah tut canım. çocuklarımız çok değerli ve onların meyvesini almakta bizim elimizde Allah ın izniyle.

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
canım benim çok haklısın insan kaygılanıyor gerçekten ama düşününce kaygıların yersiz olduğunu anlarsın.sen çocuğuna iyi bi örnek olur,güzel ahlakı,islamın gereklerini doğruluğu dürüstlüğü çocuğuna küçük yaşlardan itibaren aşılarsan Allah ın izniyle sapmaz o çocuk.sen yeterki üstüne düşeni yap gerisini Allah a bırak.çocuk dışardan etkilenim yanlışa sapmaya bile meyletse doğruluğu kendiliğinden bulur.çünkü herkes eninde sonunda özüne döner sen içini ferah tut canım. çocuklarımız çok değerli ve onların meyvesini almakta bizim elimizde Allah ın izniyle.

Amin canım aminn Onlar herşeyden değerli :huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar