Cocugunuzun ENGELLI olucagini bilseniz ne yapardiniz?

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
canlarim nolur yalnis anlamayin
amacim asla tartisma cikartmak diil
sadece az evvel bir yerde böylesi bir soru vardi
cocugunuzun engelli oldugunu bilseniz aldirtirmisiniz diye
herkezin kararinada saygim sonsuz ister dini acidan olsun ister kendi bakis acisindan
ama okudugum kimi yorumlar okadar soguk kanliydi ki sok olmadim desem yalan olur

doktorunuz size bebeginizin engelli oldugunu dese ne yapardiniz?

her acidan zor bir karar Rabbim kimseye yasatmasin insaallah

ama suda varki 100 de 100 emin olmadiklari

sakat diyip cok saglikli dünyaya gelen melekler

saglikli diyip ne yazik ki engelli olarak dünyaya merhaba diyen bir cok örnek var ne yazik ki.....

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
benim düsüncem bu

Rabbim kimseye yasatmasin insaallah
böylesi bir durumu ikilemi böylesi bir karar anini
ama ALDIRMAZDIM diye düsünüyorum
tamam bakanda bakilan icinde cok zor heleki akli basindaysa anlar durumda olursa
ama bu devirde imkanlarda cok cok iyi
cünkü engelli olmayi o bebeis kendi secmiyo
cani veren Rabbim böylesini uygun görüyo
benden belki diger tarafta hesap sorar yavrucagim bana neden kiydin zaten bir engelim vardi neden sende engelledin diye
Rabbimin hesabini zaten veremem böyle bir kararda
Allahim herkeze saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insaallah
hem suda var ki bugünümüzün yarininda bizlerin ne olacagi belli diil
HEPIMIZ BIRER ENGELLI ADAYIYIZ ZATEN

YINELIYORUM TEKRARLIYORUM TARTISMAK ICIN YADA COK BILMISLIK TASLAMAK ICIN SORMADIM UMARIM YALNIS ANLASILMAM

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Rabbim kimseye yasatmasin, cok zor bir karar. Rabbimin verdigi cana kiyamam. Sonucta günahsiz. Tabiki her zaman yaninda olamayiz ama Rabbim büyük.
Rabbim saglikli, hayirli evlat versin insallah herkese.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Yüce Rabbim kimseyi böyle bir kararla başbaşa bırakmasın inşallah. O kadar zor bir durum ki... Çok yakın bir tanıdığımızın spastik özürlü bir oğlu var benden 1 yaş küçük... Çok şükür durumları iyi, bakabiliyorlar; ama ya sonra? Tek başına kalacak anne ve babası ölünce.. Her açıdan bakıma muhtaç.. Ama ben yine de içimde varolan bir varlığı kendi ellerimle öldürmeye kıyamazdım. Sonuçta alan da veren de ALLAH...

Dediğim gibi kimseyi ALLAH böyle bir konuda sınamasın inşallah.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
çok zor bir durum...
oda istemedi ki engelli olmayıı
ben doğururdum kıyamazdım günahsız o

o istemedi zahten engelli olmayı ...

allah kimseye yaşatmasın....

onun vebalini veremezdim diğer tarafta..

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben çok duydum engelli diyip sapasağlam duyan çocukları...çok zor bi durum olsa da bu da bi sınav işte...Allah kimseye böyle bi acı yaşatmasın ama aldırmazdım...

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
Allahü Teala öncelikle cemi cümlemizi şeytanın gafletine düşmekten korusun... Hayat bir sınav kimileri bu sınavdan alnının akı ile çıkarken kimileride kibirlerinin cehaletine yeniliyorlar ne yazık ki...Hak Teala ne veriyorsa ve alıyorsa hayırlısını alır ve verir unutmayalım bunu :gulbis:

Tepki
8.216
Kesin bişey söylemek öyle zor ki
Doğursak hayat zaten çok zor ve bu halde neler çekiyoruz bide engelli olduğunda daha kötü olabilir.Doğurmasak Rabbim elbet verdiğine göre bi bildiği vardır. Yani ben düşünemiyorum bunu ve Rabbim düşündürcek duruma getirmesin kimseyi çok ama çok zor.

melani

Yeni Üye
Tepki
11
cok zor bir karar gercekden Rabbim kimsye yasatmasin.ama ben aldirmazdim Rabbimden glen hersye boynum kildan ince.

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
Yüce Rabbim kimseyi böyle bir kararla başbaşa bırakmasın inşallah. O kadar zor bir durum ki... Çok yakın bir tanıdığımızın spastik özürlü bir oğlu var benden 1 yaş küçük... Çok şükür durumları iyi, bakabiliyorlar; ama ya sonra? Tek başına kalacak anne ve babası ölünce.. Her açıdan bakıma muhtaç.. Ama ben yine de içimde varolan bir varlığı kendi ellerimle öldürmeye kıyamazdım. Sonuçta alan da veren de ALLAH...

Dediğim gibi kimseyi ALLAH böyle bir konuda sınamasın inşallah.

aynen katılıyorum canım sana:uzgun:

R

Rosie

Misafir
çok zor bir soru gerçekten..ne yapardım bilmiyorum.aldırırdım çünkü çevresindeki diğer engelli olmayan çocukları görüp onlara özenecek,belki dışlanacak,onlar gibi olmak isteyecek.yaşarken çok zor durumlara düşecek belki de hele ki anne baba ölünce nasıl bakacak kendine bunları düşününce aldırırım..ama ya sağlıklı doğarsa,sakatlıgı kesin ise de o da bir can ve bebegim öldüremem onun da yaşama hakkı var..bilmiyorum zor soru Allah kimseye yasatmasın..

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
ben düşünmek bile istemiyorum Rabbim böyle bi imtihan yaşatmasın hiç kimseye hiç bir anneye böyle zor kararlar aldırmak zorunda kaldırmasın.
Aldırsan ahirette çıkıp karşına sana hesap sorcak, ama ya aldırmasan büyüyüp çevresinde koşup eğlenen çocukları görünce anne beni neden doğurdun bana bu kötülüğü neden yaptın dese ne der insan ona ayy düşünmek bile istemiyorum yaa büyük Allahım sen koru yarabbim

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.931
Allah kimseye yaşatmasın diyerekten...

Anne olarak kesin koruma iç güdüsüyle ben bakarım büyütürüm kimseye muhtaç etmem vs denilir ama çocuğa iyilik mi olur bilemedim doğrusu:acep: sonuçta senden sonrada bir hayatı olacak ki ona hayat diyebilecekmiyiz acaba zor bir karar bu çok yönlü düşünülmeli...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar