Çocuklarda kalp hastalıkları riski

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
Çocuklarda kalp hastalıkları riski artıyor

Obez gençler arasında kalp hastalığı görülme oranı artmasının nedeni olarak çocuklarda yaygınlaşan yüksek kan basıncı gösteriliyor.

Amerikan Hipertansiyon Derneği tarafından düzenlenen basın konferansında, Philadelphia'da bulunan Thomas Jefferson Üniversitesi'nde görevli pediatrik tıp profesörü Bonita Falkner, çocuklarda obezitenin, kalp krizi ve felç için en büyük risk faktörü olan yüksek kan basıncı oranını artırdığını söyledi. Ayrıca sihirli bir şekilde ilerlemeyen bu sorunun çocukların gençlik çağına geldiklerinde daha erken dönemlerde prematüre kardiyak sorunlarına yol açtığını belirtti.

İstatistiklerin çok şaşırtıcı olduğunu söyleyen Falkner, çocukların yüzde 17'sinin obez, yüzde 20'sinin fazla kilolu olduğunu ve bunun 18 yaşından küçük yaklaşık 12 milyon çocuğun obez ve fazla kilolu olduğu anlamına geldiğini açıkladı. Çocukların yüzde 3,5'unun yüksek kan basıncı ve diğer 3,5'unun prehipertansiyon hastalığı olduğunu ve bunun da gelecekte bu çocuklarda yüksek kan basıncı riski oluşacağı anlamına geldiğini ifade etti.

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
Allah korusun evet obezite gercekten tehlike... dun dr kizim icinde dedi, siniri gecmis 6 kilo fazla yasina gore dedi, tombul zaten bisirigim yemek yemeyi tatlilari cipsleri cok seviyor, onlemini almamiz gerekiyor ve dikkat ediyoruz artik

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Benim çocuklarımın ikisi de çok kilolu değiller.Hatta çok eleştiriler beni iyi besleyemedim diye.Sanki aç bıraktım.:p
Ama bu haberleri okuyunca da seviniyorum iyi ki kilolarıyla başı dertte olan çocuklar değiller diye..
Allahım öylelerine de yardım etsin..Sağlık versin rabbim tüm
çocuklarımıza.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar