Çocukların okula alışabilmeleri için

Tepki
64
Özellikle ilkokula yeni başlaya bir çocuğun okula gitmek istememesi ,son derece normaldir ,
Çünkü cocuk yeni bir ortama başlama ile ilgili birçok kaygı yaşayacaktır.
Öğretmenine kendisini sevdirebilecek mi ?
Arkadaşları onunla oyun oynayacaklar mı ?
Annesi okul çıkışı kendisini almaya gelecek mi ?
Bunlar ve benzeri sorular ,çocuğun zihninden geçebilir
Aileler bu süreçte sabırlı davranmalıdır
Anne baba olarak bu süreçte şu önlemleri alabilirsiniz.

_Ona okul ortamı ve öğretmen ilişkileriyle ilgili kendi yaşantınızdan örnekler verin.Başlangıçta sizinde yaşadığınız kaygıları onunla paylaşın.
_ Okulla ilgili negatif konşmalardan kaçının
_ Okula başlayan çocukların yaşayabileceği sorunları içeren bir öykü yaratıp ,bunu ona anlatın.
_Okul bittiğinde onu kimin karşılayacağını mutlaka bilsin .Belirsizlik kaygılarını arttırır.
_ O evde yokken sizin neler yapacağınızı ,ona anlatın .Çocuklar bunu çok merak ederler.Eğer evde kardeş varsa bu ;çocuğun yaşayacağı merakı biraz daha arttıracaktır.
_Bir süre onunla okula gidin .Alıştıkça ,yavaş yavaş okuldan uzaklaşabilirsiniz.

alıntı

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
şu aralar bu bilgilere o kadar ihtiyacım vardı ki. çok teşekkürler.Oğlum birinci sınıftayken yaşamıştım şimdi de başka okula nakil olması gerekiyo ve ben ondan daha çok kaygılanıyorum.Acaba arkadaşlarıyla anlaşabilecek mi. öğretmeni nasıl biri olacak bunlar çok düşündürüyo beni.eski arkadaşlarından ayrılmış olması da ayrı konu.Bu tavsiyeleri mutlaka uyguliycam çok teşekkürler ilaç gibi geldi endişelerim kalkar inşallah.Yakında belli olacak.

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
okula ilk basladıgım yıllar geldı sımdı aklıma:)
korkmuyordum..
aksıne etrafımda benımle bırlıkte 1. sınıfa baslayacak cocuklara bakıp sasırıyordum' bunlar nıye aglıyor' dıye..
fakat ılk 'andımızı' okurken heyecandan bogazımda olusan bır anlık nefes kesılmesı anını ömrum boyunca unutmayacagım unutmadımda zaten ;)

tatlıpozan allah yardımcın olsun kardesım aslında bunlar tatlı heyecanlar ;)

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
çok teşekkürler forever birinin benim için dua etmesi negüzel.uyum sağlamakta zorlanan tüm çocuklarımıza allah yardım etsin diyorum ben de.

OP
süslü
Tepki
64
şu aralar bu bilgilere o kadar ihtiyacım vardı ki. çok teşekkürler.Oğlum birinci sınıftayken yaşamıştım şimdi de başka okula nakil olması gerekiyo ve ben ondan daha çok kaygılanıyorum.Acaba arkadaşlarıyla anlaşabilecek mi. öğretmeni nasıl biri olacak bunlar çok düşündürüyo beni.eski arkadaşlarından ayrılmış olması da ayrı konu.Bu tavsiyeleri mutlaka uyguliycam çok teşekkürler ilaç gibi geldi endişelerim kalkar inşallah.Yakında belli olacak.

canım hiç üzülme bunları çoğu anne coçuk yaşıyor endişe etme bence çünki çocuklar o kadar saf masum ki ben onlarla 4 yıldır içiçeyim sınıf temsilciliği yapıyorum inan onlarda öyle bir sahiplenme duygusu varki yeni bir arkadaşları gelince kendi yaramaz sınıf arkadaşlarından bile koruyorlar dolayısıyla yeni gelen de ortamı pek yadırgamıyor eminim seninkide öyle olacaktır allah yardım eder merak etme canım

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
canım hiç üzülme bunları çoğu anne coçuk yaşıyor endişe etme bence çünki çocuklar o kadar saf masum ki ben onlarla 4 yıldır içiçeyim sınıf temsilciliği yapıyorum inan onlarda öyle bir sahiplenme duygusu varki yeni bir arkadaşları gelince kendi yaramaz sınıf arkadaşlarından bile koruyorlar dolayısıyla yeni gelen de ortamı pek yadırgamıyor eminim seninkide öyle olacaktır allah yardım eder merak etme canım

sonucu mutlaka paylaşmak istedim süslücüm.bana teselli dolu sözlerin ve bilgiler için çok teşekkürler önce.Allahım yardım etti ve oğlum hemen alıştı sınıfına. senin konuda anlattığın gibi ilk anlarda sınıfta yanında olmak istedim alışana kadar ama beni gönderdi hemen.çooook teşekkürler yanımda olduğun için.:eek:pucuk:

OP
süslü
Tepki
64
gözün aydın canım sıkıntıların hafiflemiştir gerçekten çok sevindim çocuklarımız bizim herşeyimiz onlar mutlu oldukça bizlerde oluyoruz allahım onları korusun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar