SalÇa + Hazir Çorba + Bulyon
ben Bursa'nın Kemalpaşa İlçesinde doğdum. köyüm yine bu ilçeye bağlı koşuboğazı.
niye anlatıosun derseniz ; bu köy ve kemalpaşanın köyleri domates konusunda gelişmiştir
dolayısıyla bol miktarda salça fabrikası bulunmaktadır.
işte bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten ben artık salça yiyemez oldum
Bunları Biliyor musunuz?
* Toplanana domatesler römorklar halinde fabrikaların önünde günlerce bekler çürür üzerlerinde beyaz beyaz küfler oluşur.
*çiftçiler römorkların üzerinde domateslerin üzerinde gezerler
* Domateslerin içinde aklınıza gelebilecek tüm mahlukatlar bulunur (fare,böcek,yılan,kedivs.)
*fabrikaya alınan domatesler yine köyün kadınları kızları tarafından işlenir.Bu sırada usta başına kızan işçiler salçanın içine tükürür balgam atar daha söyleyemediğim vs şeyleri yapar.
*sonrada bu domatesler buhar tanklarında yıkanıp salça olurlar afiyetler yeriz
siz şimdi diyceksiniz bunu izbe fabrikalar yapar hayır direk marka veriyorum bunu yapan markalar
*Tat
*Tamek
*Penguen vs.
yani iyi marka olarak bildiğiniz tüm markalar bunu yapıyor
gelde salça ye şimdi
Ayrıca bilgilere evam edelim
şu pilavlara kıyduğumuz tavuk ve et bulyonlara ne demeli
hani koymayınca pilavın tadı tuzu olmaz
sizce neden yapılıyorlar
cvp1:etten ve tavuktan (YANLIŞ)
cv2:ölmüşpiliçlerin bağırsak vs. iç organlarından (doğru)
bizzat eniştemin karısı bu tip bir fabrikada çalışmış ve anlatmıştır
bu konuda bir marka bilgim yokken fabrikanın bilecikte bulunduğunu biliyorum...
HAZIR ÇORBALAR
hazır çorbalar dan tavuk ve etli olanları için salyangoz adlı mahlukattan faydalanılmıştır
bunlar özenle temizlik içinde kaynatılarak çorbalarımıza lezzet katmıştır
(ALINTIDIR)
nette gördüm hala şoktayım :sok
ben Bursa'nın Kemalpaşa İlçesinde doğdum. köyüm yine bu ilçeye bağlı koşuboğazı.
niye anlatıosun derseniz ; bu köy ve kemalpaşanın köyleri domates konusunda gelişmiştir
dolayısıyla bol miktarda salça fabrikası bulunmaktadır.
işte bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten ben artık salça yiyemez oldum
Bunları Biliyor musunuz?
* Toplanana domatesler römorklar halinde fabrikaların önünde günlerce bekler çürür üzerlerinde beyaz beyaz küfler oluşur.
*çiftçiler römorkların üzerinde domateslerin üzerinde gezerler
* Domateslerin içinde aklınıza gelebilecek tüm mahlukatlar bulunur (fare,böcek,yılan,kedivs.)
*fabrikaya alınan domatesler yine köyün kadınları kızları tarafından işlenir.Bu sırada usta başına kızan işçiler salçanın içine tükürür balgam atar daha söyleyemediğim vs şeyleri yapar.
*sonrada bu domatesler buhar tanklarında yıkanıp salça olurlar afiyetler yeriz
siz şimdi diyceksiniz bunu izbe fabrikalar yapar hayır direk marka veriyorum bunu yapan markalar
*Tat
*Tamek
*Penguen vs.
yani iyi marka olarak bildiğiniz tüm markalar bunu yapıyor
gelde salça ye şimdi
Ayrıca bilgilere evam edelim
şu pilavlara kıyduğumuz tavuk ve et bulyonlara ne demeli
hani koymayınca pilavın tadı tuzu olmaz
sizce neden yapılıyorlar
cvp1:etten ve tavuktan (YANLIŞ)
cv2:ölmüşpiliçlerin bağırsak vs. iç organlarından (doğru)
bizzat eniştemin karısı bu tip bir fabrikada çalışmış ve anlatmıştır
bu konuda bir marka bilgim yokken fabrikanın bilecikte bulunduğunu biliyorum...
HAZIR ÇORBALAR
hazır çorbalar dan tavuk ve etli olanları için salyangoz adlı mahlukattan faydalanılmıştır
bunlar özenle temizlik içinde kaynatılarak çorbalarımıza lezzet katmıştır
(ALINTIDIR)
nette gördüm hala şoktayım :sok