lady_pacino
Aktif Üye
sanırım adım bundan sonra çikolata kraliçesi olarak geçicek.bayılıyorum çikolatalı tariflere..neyse ben tarife geçeyim
ÇOKOKREMLİ KEK
150 GR.çokokrem
1.5 su bardağı şeker
6 yumurta
250 gr.tereyağı
2 su bardağı un
1.5 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 kaşık marmelat vişne marmelatı(arasına sürmek için)isteğe bağlı
SOSU İÇİN
100 gr. Çokokrem
50 gr.beyaz çikolata
50 gr. Bitter çikolata
Yarım bardak süt
YAPILIŞI
Fırını 170 derece ayarlayıp önceden ısıtıoruz.YUMURTA SARILARINI ŞEKERİN YARISI İLE çırpıyoruz eriyene kadar.diğer yandan beyazlarını ise kalan şekerle kar haline gelene kadar çırpıyoruz.tereyağı eritirken içine çokokrem döküp eritilir.ardından yumurta sarılarına ekliyoruz.sonra beyazların yarısını ekliyoruz hafifçe karıştırıyoruz.diğer yandan un,kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ileve edip kalan kar haline gelmiş yumurta aklarını ekleyip söndürmeden karıştırıyoruz.kalıbı yağlayıp kek karışımını kalıba döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.ilk 35 dk fırın kapağını açmıyoruz sonrasında kürdan testinden başarı ile geçmişse kekimiz pişmiş demektir.
Sosun hazırlanışı:sütü hafifçe kaynatıyoruz,içine çokokremi ve bitter çikolatayı benmaride eritip karıştırıp sos kıvamına getiriyoruz.biraz soğuttuktan sonra kekin üzerine dökülür.ardından yine beyaz çikolata ile 1 çay kaşığı tere yağ eritilip çikolatalı sosun üzerine dökülüp ebruli bir görüntü vererek süsleyebiliriz..(AFİYET OLSUN).
ÇOKOKREMLİ KEK
150 GR.çokokrem
1.5 su bardağı şeker
6 yumurta
250 gr.tereyağı
2 su bardağı un
1.5 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 kaşık marmelat vişne marmelatı(arasına sürmek için)isteğe bağlı
SOSU İÇİN
100 gr. Çokokrem
50 gr.beyaz çikolata
50 gr. Bitter çikolata
Yarım bardak süt
YAPILIŞI
Fırını 170 derece ayarlayıp önceden ısıtıoruz.YUMURTA SARILARINI ŞEKERİN YARISI İLE çırpıyoruz eriyene kadar.diğer yandan beyazlarını ise kalan şekerle kar haline gelene kadar çırpıyoruz.tereyağı eritirken içine çokokrem döküp eritilir.ardından yumurta sarılarına ekliyoruz.sonra beyazların yarısını ekliyoruz hafifçe karıştırıyoruz.diğer yandan un,kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ileve edip kalan kar haline gelmiş yumurta aklarını ekleyip söndürmeden karıştırıyoruz.kalıbı yağlayıp kek karışımını kalıba döküp 170 derecelik fırında pişiriyoruz.ilk 35 dk fırın kapağını açmıyoruz sonrasında kürdan testinden başarı ile geçmişse kekimiz pişmiş demektir.
Sosun hazırlanışı:sütü hafifçe kaynatıyoruz,içine çokokremi ve bitter çikolatayı benmaride eritip karıştırıp sos kıvamına getiriyoruz.biraz soğuttuktan sonra kekin üzerine dökülür.ardından yine beyaz çikolata ile 1 çay kaşığı tere yağ eritilip çikolatalı sosun üzerine dökülüp ebruli bir görüntü vererek süsleyebiliriz..(AFİYET OLSUN).