Cokomel,Marshmallowlu Kurabiye-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
DSC_0716.JPG


Ev Yapımı Çokomel (ortalama 30 adet)
kurabiyesi için malzemeler;
*100 gr tereyağı (yumuşatılmış)
*1 yumurtanın sarısı
*yarım su bardağı pudra şekeri
*1,5 - 2 su bardağı un
*yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
*yarım paket kabartmatozu
*yarım paket vanilya
çilekli marshmallow için;
*1 poşet çilekli krem şanti
*yarım çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı toz jelatin

*yarım çay bardağı sıcak su

*2 yemek kaşığı çilek reçeli

üzeri için;
*2 paket dr. oetker bitter glazür çikolata

yapılışı
*kurabiye için verilen malzemenin tamamı yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.10 dk. buzdolabında dinlendirildikten sonra unlu zeminde, merdane yardımıyla açılır ve yuvarlak kurabiye kalıbı veya çay bardağının ağız kısmıyla kesilir.
*kesilen yuvarlaklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 200 c de ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.( fırından çıkar çıkmaz az da olsa kabarmış olan kurabiyelerin üzerine şeker kaşığının tersiyle hafif şekilde bastınız.düzleşen kurabiyelerin üzerinde mashmallowun daha kolay durduğunu göreceksiniz.)

*marshmallowu hazırlamak için önce yarım çay bardağı kaynamış suda jelatini eritip soğutunuz.
*derin bir kasede yarım çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayınız.
*2 yemek kaşığı reçeli rondodan geçiriniz ve jelatin, krem şanti ikilisiyle iyice karıştırınız.

*pasta şırıngasının yuvarlak delikli başlığıyla, soğuyan kurabiyelerin üzerine marshmallow tepeleri yapınız.( yüksekliğini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
*kurabiyeler ve mashmallow bitene kadar işlemi tekrarlayınız ve buzdolabında donuncaya kadar -yaklaşık yarım saat- bekletiniz.

*paketin arkasında reçeteye uygun olarak glazür çikolatayı kullanıma hazır hale getiriniz ve marshmallowun üzerini kapatacak şekilde kurabiyelerin üzerine sıkınız.(son işlem ; altına yağlı kağıt serilmiş, fırın ızgarasının üzerine kurabiyeleri dizerek yapıldığında daha temiz oluyor.birde sıcak suda bekletildiği için çikolata cıvık oluyor ve sıkma esnasında çok ziyan oluyor bu sebeple paketin ucunu kesmeden önce soğuk suyla nemlendirilmiş bir havlu yardımıyla glazür paketini soğutmanızı ve daha kullanışlı bir kıvama getirmenizi tavsiye ederim.)
*buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Şifa Olsun!



ALINTI


DSC_0666.JPG
 

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
41
Konum
kırıkkale
ayyy tuanam bunlar harika ya ama jelatin yok bizim buralarda marshmallow başka yapılış şekli yokmu aceba. bir siteden bulmuştum ama pcye tüm format atılınca gitti hepsi.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sadiyem bence yapmaya kalksan eminim basarirsin canim

acigül canim bende daha hic jelatin kullanmadim sana yardimci olamicam bu konuda kusuruma bakma lütfen:hhhhhh:
 

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
41
Konum
kırıkkale
hazır satılan marshmallow şekerleri var eritip uygulasam daha sonra eski halini alırmı aceba fikri olan olursa yardım lütfen:dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst