Kristen Stewart
Daimi Üye
ÇORBA İÇMENİN FAYDALARI
Çoğumuzun sevdiği yiyeceklerden olan çorbalar kimimizin sofrasında ana yemek olurken, kimimizin sofrasında da ana yemek öncesi mideyi çalıştırmak için tüketilmektedir. Sağlık uzmanları ve diyetisyenler çorbayı her daim tüketilmesi gereken sağlıklı yiyecekler arasında görmektedir. Hatta çorba diyet menülerinin de baş tacıdır diyebiliriz. Peki çorbanın sağlığa faydaları nelerdir öğrenmek ister misiniz? İşte çorba içmenin sağlığa faydaları:
corba-icmenin-yararlari
Çorba içmenin yararları
Domates çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, ezo gelin çorbası ve yayla çorbası gibi lezzeti doyumsuz çorba çeşitlerinin her birinin ayrı ayrı nelere iyi geldiğini, hangi hastalıklara yararlı olduklarını sizlerle paylaşıyoruz. Çorbaların faydalarını anlatmaya domates çorbası ile başlayalım, buyurun:
Domates çorbası:
Zengin lif içerir.
Kalorisi düşüktür.
Kan basıncını düşürür.
Kansere karşı koruyucu bir görev üstlenir.
Kansızlığa birebirdir.
Tarhana çorbası:
Protein, vitamin ve mineral deposu olan tarhana çorbası oldukça besleyicidir.
İştah açıcıdır.
Bağırsak florasını düzenler.
Sindirimi kolaydır.
Bebek ve çocuklar için çok yararlıdır.
Halsizliğe iyi gelir.
Vücuda kuvvet verir.
Hastaları kısa sürede iyileştirici özelliği bulunur.
Mercimek çorbası:
Protein kaynağıdır.
Kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Kalp krizini önler.
Yüksek oranda lif içerir.
Şeker hastaları için yararlıdır.
Kalın bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Hemoroidi iyileştirir.
Kan şekerini düşürür..
Potasyum bakımından zengin olması nedeniyle yüksek tansiyonu düşürür.
Kanser riskini azaltır.
Ezogelin çorbası:
Besin değeri yüksektir.
Vücuda zindelik katar.
Bağışıklığı güçlendirir.
Göz sağlığı açısından yararlıdır.
Yayla çorbası:
Yoğurt içeren yayla çorbası yüksek kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir.
Şeker hastalarına faydalıdır.
Yağ yakma özelliği ile kilo verdirir.
Çoğumuzun sevdiği yiyeceklerden olan çorbalar kimimizin sofrasında ana yemek olurken, kimimizin sofrasında da ana yemek öncesi mideyi çalıştırmak için tüketilmektedir. Sağlık uzmanları ve diyetisyenler çorbayı her daim tüketilmesi gereken sağlıklı yiyecekler arasında görmektedir. Hatta çorba diyet menülerinin de baş tacıdır diyebiliriz. Peki çorbanın sağlığa faydaları nelerdir öğrenmek ister misiniz? İşte çorba içmenin sağlığa faydaları:
corba-icmenin-yararlari
Çorba içmenin yararları
Domates çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, ezo gelin çorbası ve yayla çorbası gibi lezzeti doyumsuz çorba çeşitlerinin her birinin ayrı ayrı nelere iyi geldiğini, hangi hastalıklara yararlı olduklarını sizlerle paylaşıyoruz. Çorbaların faydalarını anlatmaya domates çorbası ile başlayalım, buyurun:
Domates çorbası:
Zengin lif içerir.
Kalorisi düşüktür.
Kan basıncını düşürür.
Kansere karşı koruyucu bir görev üstlenir.
Kansızlığa birebirdir.
Tarhana çorbası:
Protein, vitamin ve mineral deposu olan tarhana çorbası oldukça besleyicidir.
İştah açıcıdır.
Bağırsak florasını düzenler.
Sindirimi kolaydır.
Bebek ve çocuklar için çok yararlıdır.
Halsizliğe iyi gelir.
Vücuda kuvvet verir.
Hastaları kısa sürede iyileştirici özelliği bulunur.
Mercimek çorbası:
Protein kaynağıdır.
Kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Kalp krizini önler.
Yüksek oranda lif içerir.
Şeker hastaları için yararlıdır.
Kalın bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Hemoroidi iyileştirir.
Kan şekerini düşürür..
Potasyum bakımından zengin olması nedeniyle yüksek tansiyonu düşürür.
Kanser riskini azaltır.
Ezogelin çorbası:
Besin değeri yüksektir.
Vücuda zindelik katar.
Bağışıklığı güçlendirir.
Göz sağlığı açısından yararlıdır.
Yayla çorbası:
Yoğurt içeren yayla çorbası yüksek kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir.
Şeker hastalarına faydalıdır.
Yağ yakma özelliği ile kilo verdirir.