Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
corek-otlu-tuzlu-kurabiye-500x332.jpg



Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi:15dk Pişirme Süresi:40dk

reklam
lg.php



Biraz yağlı bir kurabiye ama davetlerde, 5 çaylarında, doğum günlerinde yapılsa çokta zararlı olmayacağını düşünüyorum. Lezzetini veren kıyır kıyır olmasını sağlayan yağı.
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg


  • 250 g tereyağı (oda sıcaklığında) ( 150 g tereyağ 100 g margarin kullandım, isteğe bağlı ama tereyağı ile daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
  • Aldığı kadar un
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alınır ve elle malzemeler biraz karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğrulur. (unu fazla olursa şekil verirken çatlar, az olursa pişerken yayılır.)Hamurdan parçalar alarak oval şekiller verilir, Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısını sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst