Çubuk Baklava

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
attachment.php


Hamuru için:
•2 adet yumurta
•3 yemek kaşığı yoğurt
•1 kahve fincanı süt
•1 kahve fincanı sıvıyağ
•Alabildiği kadar un
•1 bardak nişasta
•125 gr. margarin

İç malzemesi:
•6 dilim balkabağı
•1 bardak tozşeker
•1 bardak ceviz
•1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbet için:
•3 bardak tozşeker
•3 bardak su

HAZIRLANIŞI
Kabakları, su koymadan şekerle pişirin. İçine tarçın ve ceviz atıp çatalla ezin.
Unun içine yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağ koyup yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Büyük ve ince bir yufka açıp ortadan kesin. Hazırladığınız harcı yufkaya yerleştirip rulo şeklinde katlayın. 10 santim boyunda kesin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Şerbeti için; şekeri suyla birlikte kaynatın. Soğuması için bekletin. Şerbeti kabakların üzerinde gezdirip servis yapın.
 

Ekli dosyalar

  • 158_198.jpg
    158_198.jpg
    4,9 KB · Görüntüleme: 60

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Hazır baklava yufkası sandım görünce :acep: balkabağı falanda var ilginçmiş sağol canım:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst