_emos_
Daimi Üye
Hamuru için:
•2 adet yumurta
•3 yemek kaşığı yoğurt
•1 kahve fincanı süt
•1 kahve fincanı sıvıyağ
•Alabildiği kadar un
•1 bardak nişasta
•125 gr. margarin
İç malzemesi:
•6 dilim balkabağı
•1 bardak tozşeker
•1 bardak ceviz
•1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için:
•3 bardak tozşeker
•3 bardak su
HAZIRLANIŞI
Kabakları, su koymadan şekerle pişirin. İçine tarçın ve ceviz atıp çatalla ezin.
Unun içine yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağ koyup yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Büyük ve ince bir yufka açıp ortadan kesin. Hazırladığınız harcı yufkaya yerleştirip rulo şeklinde katlayın. 10 santim boyunda kesin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Şerbeti için; şekeri suyla birlikte kaynatın. Soğuması için bekletin. Şerbeti kabakların üzerinde gezdirip servis yapın.