Meyve ve sebzelerin sağlığımız açısından önemini bilmenize rağmen fazla tüketmiyorsanız, size 15 lezzetli önerimiz var!
Vitamin, mineral ve lif kaynağı olan sebze meyveler, kanser ve kalp gibi birçok hastalığı önlüyor. Yetişkin bir insanın, her gün yeterli miktarda bu besinlerden tüketmesi gerekiyor ancak çoğunlukla ihmal ediliyor. İşte Anadolu Sağlık Merkezi uzmanlarının önerdiği, besin deposu bu gıdaları zevkle tüketmenin 15 lezzetli yolu:
1. Buzdolabında saklanan sebze ve meyveleri, her zaman göz önünde olabilecek bir rafa koyun.
2. Mısır gevreği yerken içine kurutulmuş meyve karıştırın.
3. Canınız tatlı çektiğinde, sade ya da vanilyalı yoğurdun içine donmuş böğürtlen ya da ahududu gibi orman meyveleri koyun.
4. Kahvaltıda saf meyve suyu için.
5. Sodanızı meyve suyuyla birlikte karıştırıp tüketin.
6. Yoğurt veya süte katacağınız meyveleri blender’da karıştırıp, kendinize lezzetli içecekler hazırlayın.
7. İş yerinde atıştırmak için elinizin altında daima kuru meyveler bulundurun.
8. Omlet yaparken içine domates, soğan, biber ve mantar ekleyin.
9. Sebze suyu için.
10. Yemeklere salatayla başlayın.
11. Canınız sandviç çektiğinde içine marul, domates, salatalık ve diğer çiğ sebzelerden koyun.
12. Salata yaparken içine kuru üzüm, üzüm ya da elma dilimleri koyun.
13. Sebze çorbası yapın ve yaptığınız çorbayı porsiyonlara bölüp buzdolabında saklayın, öğünlerinizde tüketin.
14. Marketten aldığınız hazır pizza hamuru ve üzerine koyacağınız sebzelerle, kendi pizzanızı kendiniz yapın.
15. Öğünlerde yediğiniz sebze ve meyve porsiyonlarını iki katına çıkarın
Vitamin, mineral ve lif kaynağı olan sebze meyveler, kanser ve kalp gibi birçok hastalığı önlüyor. Yetişkin bir insanın, her gün yeterli miktarda bu besinlerden tüketmesi gerekiyor ancak çoğunlukla ihmal ediliyor. İşte Anadolu Sağlık Merkezi uzmanlarının önerdiği, besin deposu bu gıdaları zevkle tüketmenin 15 lezzetli yolu:
1. Buzdolabında saklanan sebze ve meyveleri, her zaman göz önünde olabilecek bir rafa koyun.
2. Mısır gevreği yerken içine kurutulmuş meyve karıştırın.
3. Canınız tatlı çektiğinde, sade ya da vanilyalı yoğurdun içine donmuş böğürtlen ya da ahududu gibi orman meyveleri koyun.
4. Kahvaltıda saf meyve suyu için.
5. Sodanızı meyve suyuyla birlikte karıştırıp tüketin.
6. Yoğurt veya süte katacağınız meyveleri blender’da karıştırıp, kendinize lezzetli içecekler hazırlayın.
7. İş yerinde atıştırmak için elinizin altında daima kuru meyveler bulundurun.
8. Omlet yaparken içine domates, soğan, biber ve mantar ekleyin.
9. Sebze suyu için.
10. Yemeklere salatayla başlayın.
11. Canınız sandviç çektiğinde içine marul, domates, salatalık ve diğer çiğ sebzelerden koyun.
12. Salata yaparken içine kuru üzüm, üzüm ya da elma dilimleri koyun.
13. Sebze çorbası yapın ve yaptığınız çorbayı porsiyonlara bölüp buzdolabında saklayın, öğünlerinizde tüketin.
14. Marketten aldığınız hazır pizza hamuru ve üzerine koyacağınız sebzelerle, kendi pizzanızı kendiniz yapın.
15. Öğünlerde yediğiniz sebze ve meyve porsiyonlarını iki katına çıkarın