Damat lokumu
Malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
![lokum_88128a1d-e91d-47f5-9b67-fb86444644ed_6.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi.ekolay.net%2Fg%2F2012%2F4%2F27%2Flokum_88128a1d-e91d-47f5-9b67-fb86444644ed_6.jpg&hash=fe71368933f654a92b52d2ef68c10e5d)
Yapılışı
Şeker, yumurta ve yumuşak tereyağı mikserle 5 dakika kadar karıştırılır. Sonra karbonat, tuz ve toplanana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur baston gibi silindir yapılır, 4 parmak eninde verev kesilir, yağlanmış fırın tepsisine konur. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
Alıntı
Malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
![lokum_88128a1d-e91d-47f5-9b67-fb86444644ed_6.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi.ekolay.net%2Fg%2F2012%2F4%2F27%2Flokum_88128a1d-e91d-47f5-9b67-fb86444644ed_6.jpg&hash=fe71368933f654a92b52d2ef68c10e5d)
Yapılışı
Şeker, yumurta ve yumuşak tereyağı mikserle 5 dakika kadar karıştırılır. Sonra karbonat, tuz ve toplanana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur baston gibi silindir yapılır, 4 parmak eninde verev kesilir, yağlanmış fırın tepsisine konur. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
Alıntı