Kaç Kişilik: 12-14 kişilik Hazırlama Süresi:30dk Pişirme Süresi:30dk
reklam
- 2 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
- 1 paket margarin (250 gr) (Tereyağı da olabilir) (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 küçük paket kakao (isteğe göre – 40 gram)
- Aldığı kadar un (4 su bardağı ile başlayabilirsiniz)
- 2 paket dilediğiniz çikolata çeşidi (80+80: 160 gram)
- Fındık, fıstık, hindistan cevizi vs.
Margarin, yumurta, pudra şekeri ve nişastalar derin bir kaba alınarak bütünleşinceye kadar yoğrulur. İçine damla çikolata ilave edilir. Un, kabartma tozu, vanilya da eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Bir yarısına kakao eklenerek tekrar yoğrulur. Hamur şekillendirilir. Ben bardak ve kare kurabiye kalıbı kullandım. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeler yerleşitirilir. (Yağlı kağıt yoksa yağlanmış tepsi de olur). Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir. Çıktıktan sonra kurabiyeler yerinden oynatılır ki yapışmasın.
Çikolataları benmari usulü eritip istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ya da çikolatasız sade şekilde de servis yapabilirsiniz. Farklı şekiller de verebilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış afiyet olsun
Not: Ben ortadaki pembe çikolatalı için frambuazlı ganaj çikolata kullandım.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.