Damla Sakızlı,Bademli Un Kurabiyesi....(resimli)

aynur67

Aktif Üye
Tepki
138
DAMLA SAKIZLI, BADEMLİ UN KURABİYESİ
DSCN0769.JPG

Un kurabiyesi… Ağızda dağılan bu lezzet çoğumuzun vazgeçilmezlerinden.Eğer damla sakızı sevmiyorsanız, limon kabuğu rendesi ile denemenizi önerebilirim.

DSCN0764.JPG

Malzemeler:

-200 gr tereyağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta akı
-2 küçük parça damla sakızı
-4,5 çay bardağı un

Yapılışı:

Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz ve hafifçe kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Damla sakızını iyice döverek toz haline getiriyoruz, dövülünce yaklaşık olarak yarım çay kaşığı kadar olacak. Tereyağımızı tekrar donmaya başlayınca yoğurma kabımıza alıp, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz, bu işlemi mikser ile yapabiliriz. Sonra dövülmüş damla sakızı ve yumurta akını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu eklrken yoğurmaya başlıyoruz. Unu bardak bardak eklemekte fayda var çünkü hamurların toparlanması malzeme miktarından veya ortam ısısından dolayı farklılık gösterir. Benim hamurum 4,5 bardak unla toparlandı, bu ölçü sizler için referans olabilir. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve sonra şekillendirerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, beyaz kalacak şekilde 10-12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri 2 farklı şekilde hazırladım, çiçek şeklinde ve sandviç şeklinde. Çiçek şeklinde olanların yapım aşamasını aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.

collage98.jpg

3 adet küçük yuvarlağı yarılarına gelecek şekilde üst üste koydum ve sonra rulo yaparak, ortadan ikiye kestim, en son ortalarına badem koydum. Rulo yaparken hamurda çatlama ve ayrılmalar olabilir, elinizle düzeltebilirisiniz. Sandviç şeklinde olanları ise yuvarlak açıp, ortalarına badem koyup, kapatarak hazırladım. Eğer çiçek yapmak zahmetli uğraşamam derseniz, sandviç şeklinde veya klasik yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz. Son olarak kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

DSCN0773.JPG

ALINTIDIR...

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
60.177
ooooyyyy harika görünüyorlarrrrr vala emegine saglık ııımmmmm :dusun:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
Uffffffff
Gel beni ye diyen bir kurabiye daha,şu damla sakızı ile henüz bir şey yapmadım ama tadını çok merak ediyorum.
Teşekkürler ablacım:hhhhhh:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Süper ötesi not aldım :panter: yapanın ve tarifi bize ulaştıranın eline sağlık...

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
un kurabiyesi cok yaptimda damla sakizli hic duymamistim,bi denemek lazim,,,

sagol canim,goruntu bi harika:eek:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
kun kurabiyesinede damla sakizinada bayilirim harika gözüküyr.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar