aynur67
Aktif Üye
DAMLA SAKIZLI, BADEMLİ UN KURABİYESİ
Un kurabiyesi… Ağızda dağılan bu lezzet çoğumuzun vazgeçilmezlerinden.Eğer damla sakızı sevmiyorsanız, limon kabuğu rendesi ile denemenizi önerebilirim.
Malzemeler:
-200 gr tereyağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta akı
-2 küçük parça damla sakızı
-4,5 çay bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz ve hafifçe kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Damla sakızını iyice döverek toz haline getiriyoruz, dövülünce yaklaşık olarak yarım çay kaşığı kadar olacak. Tereyağımızı tekrar donmaya başlayınca yoğurma kabımıza alıp, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz, bu işlemi mikser ile yapabiliriz. Sonra dövülmüş damla sakızı ve yumurta akını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu eklrken yoğurmaya başlıyoruz. Unu bardak bardak eklemekte fayda var çünkü hamurların toparlanması malzeme miktarından veya ortam ısısından dolayı farklılık gösterir. Benim hamurum 4,5 bardak unla toparlandı, bu ölçü sizler için referans olabilir. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve sonra şekillendirerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, beyaz kalacak şekilde 10-12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri 2 farklı şekilde hazırladım, çiçek şeklinde ve sandviç şeklinde. Çiçek şeklinde olanların yapım aşamasını aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.
3 adet küçük yuvarlağı yarılarına gelecek şekilde üst üste koydum ve sonra rulo yaparak, ortadan ikiye kestim, en son ortalarına badem koydum. Rulo yaparken hamurda çatlama ve ayrılmalar olabilir, elinizle düzeltebilirisiniz. Sandviç şeklinde olanları ise yuvarlak açıp, ortalarına badem koyup, kapatarak hazırladım. Eğer çiçek yapmak zahmetli uğraşamam derseniz, sandviç şeklinde veya klasik yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz. Son olarak kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
ALINTIDIR...
Un kurabiyesi… Ağızda dağılan bu lezzet çoğumuzun vazgeçilmezlerinden.Eğer damla sakızı sevmiyorsanız, limon kabuğu rendesi ile denemenizi önerebilirim.
Malzemeler:
-200 gr tereyağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta akı
-2 küçük parça damla sakızı
-4,5 çay bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz ve hafifçe kaynayınca ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Damla sakızını iyice döverek toz haline getiriyoruz, dövülünce yaklaşık olarak yarım çay kaşığı kadar olacak. Tereyağımızı tekrar donmaya başlayınca yoğurma kabımıza alıp, pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz, bu işlemi mikser ile yapabiliriz. Sonra dövülmüş damla sakızı ve yumurta akını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu eklrken yoğurmaya başlıyoruz. Unu bardak bardak eklemekte fayda var çünkü hamurların toparlanması malzeme miktarından veya ortam ısısından dolayı farklılık gösterir. Benim hamurum 4,5 bardak unla toparlandı, bu ölçü sizler için referans olabilir. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve sonra şekillendirerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, beyaz kalacak şekilde 10-12 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri 2 farklı şekilde hazırladım, çiçek şeklinde ve sandviç şeklinde. Çiçek şeklinde olanların yapım aşamasını aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz.
3 adet küçük yuvarlağı yarılarına gelecek şekilde üst üste koydum ve sonra rulo yaparak, ortadan ikiye kestim, en son ortalarına badem koydum. Rulo yaparken hamurda çatlama ve ayrılmalar olabilir, elinizle düzeltebilirisiniz. Sandviç şeklinde olanları ise yuvarlak açıp, ortalarına badem koyup, kapatarak hazırladım. Eğer çiçek yapmak zahmetli uğraşamam derseniz, sandviç şeklinde veya klasik yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz. Son olarak kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpiştirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
ALINTIDIR...