nergis
Aktif Üye
'Dana eti pahalı diye artık at-eşek eti yediriyorlar'
Yemek Sanayicileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Ay uyardı: Et fiyatlarındaki artış nedeniyle, orta ölçekli, merdiven altı ve kötü niyetli firmalar yemeklere eşek ve at eti koyuyor.
Dana etinin 2009 Ocak’tan bugüne 10.5 liradan 18.5 liraya, sığır etinin ise 7 liradan 14.5 liraya çıktığını hatırlatan Ay, dana etinin tüketiciye 24 liraya, sığır etinin ise 16 liraya ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Hastanesi ile bir devlet yurdunda hasta ve öğrencilere servis edilen yemeklere at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıkmış, kentte kebap satışlarında büyük oranda düşüş yaşanmıştı. Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Hakan Ay, bu olayın sadece Adana’da yaşanmadığını, olayın ülke genelinde vahim boyutlara ulaştığını öne sürdü.
Yemek Sanayicileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Ay uyardı: Et fiyatlarındaki artış nedeniyle, orta ölçekli, merdiven altı ve kötü niyetli firmalar yemeklere eşek ve at eti koyuyor.
Dana etinin 2009 Ocak’tan bugüne 10.5 liradan 18.5 liraya, sığır etinin ise 7 liradan 14.5 liraya çıktığını hatırlatan Ay, dana etinin tüketiciye 24 liraya, sığır etinin ise 16 liraya ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Hastanesi ile bir devlet yurdunda hasta ve öğrencilere servis edilen yemeklere at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıkmış, kentte kebap satışlarında büyük oranda düşüş yaşanmıştı. Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Hakan Ay, bu olayın sadece Adana’da yaşanmadığını, olayın ülke genelinde vahim boyutlara ulaştığını öne sürdü.