Şekerpare
Daimi Üye
MALZEMELER:
3 adet kereviz
1 adet limonun suyu
400 ml su
Servis ederken kullanmak üzere, sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için, ayçiçek yağı
Pane için:
3 adet yumurta
2 su bardağına yakın mısır unu
1 su bardağını doldurmayacak şekilde un
İstenildiği kadar tuz, karabiber
YAPILIŞI: 3 tane kerevizi güzelce soyup ayıklayın. Çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak kesin. Daha sonra bir kaba su doldurun ve kerevizleri koyun. Kerevizlerin ardından yarım limon suyunu da ekleyin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kabı olduğu gibi tencereye aktarın. Kalan limon suyunuda ekleyin. Kerevizleri bu şekilde haşlamaya bırakın. Sonra pane malzemelerimiz hazırlayalım. Unu ayrı bir kaba, mısır ununu da ayrı bir kaba alın. Unların üstüne tuz ve karabiber serpmeyi unutmayın. Diğer kapta da 3 yumurtayı çırpın. Kerevizler haşlandıktan sonra kızartmak için hazırlamaya başlayın. Her kerevizi önce una sonra yumurtaya daha sonrada mısır ununa batırın ve kızgın yağa atın. Kerevizlerin hepsini bu şekilde kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra kereviz paneler servise hazırdır. Şimdi sarımsaklı yoğurtla servis etme zamanı… Afiyet olsun…