Dereotlu Çorba-Resimli

Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
25
Tepki
41
Puan
13
Konum
İzmir
510123929b41a7b497bb2dcgi7.jpg



MALZEMELER
2 adet tavuk butu
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kilo süt

HAZIRLANIŞI
2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Teşekkürler, evde dereotu vardı. Deneyeyim bakalım :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst