Dereotlu krep sarma
4 KİŞİLİK
Hazırlama süresi: 40 dakika
Bir kişilik porsiyon: 274 kalori
200 ml süt, 2 adet yumurta, 125 gr un, 1 demet dereotu, tuz.
İç için gereken malzemeler: 4 dilim somon füme, 250 gr. lor peyniri (yağsız), 2 tatlı kaşığı rendelenmiş yaban turpu, 2 yemek kaşığı çırpılmış krema, 1 tatı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber.
Kızartmak için: Kendine has bir lezzeti olmayan sıvı yağ.
Süslemek için: Limon dilimleri ve 4 dal dereotu.
HAZIRLANIŞI: Sütle yumurtayı çırpın, unu azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir boza kıvamı elde edin, tuzla tatlandırın. Dereotunu krep hamuruna ekleyin. Kremayla lor peynirini iyice karıştırıp, içine yaban turpu rendesini, limon suyunu ekleyin ve tuz ile karabiberle tatlandırın. Önceden ısıttığınız tavaya yağı dökün ve 4 adet küçük krep hazırlayın. Her krepin üzerine bir dilim somon füme yerleştirin. Ortasına kremalı ve lor peynirli karışımdan koyup, rulo yapın. Limon dilimleri ve dereotuyla süsleyin.
ekolay