Derste şok

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
Derste şok

Okul binasının tavanı öğrenciler dersteyken çöktü AHT

588561_detay.jpg

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 800 öğrencinin eğitim gördüğü ve Yüksekova İmam Hatip Lisesi için yapılan ve geçici kabulle hizmete giren prefabrik binanın tavanı öğrenciler dersteyken çöktü. Çökmede öğrenciler yaralanmazken, okul tavanında ağır hasar oluştu.

Zeki DARA / YÜKSEKOVA (AHT)

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 800 öğrencinin eğitim gördüğü ve Yüksekova İmam Hatip Lisesi için yapılan ve geçici kabulle hizmete giren prefabrik binanın tavanı öğrenciler dersteyken çöktü. Çökmede öğrenciler yaralanmazken, yaşanan panik öğrenciler tarafından anbean cep telefonuyla kaydedildi.
Tavanın daha fazla çökme riski taşıması nedeniyle okul idaresi tarafından öğrenciler tahliye edildi. Okul öğrencileri prefabrik okulda sürekli benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, güzel bir okul binası istediklerini belirtti. Öğrenciler ayrıca 3. katta bulunan birkaç sınıfın tavanında da kabarma meydana geldiğini ve çökmesinden korktuklarını ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin olayın hemen ardından müteahhit firmaya bilgi vererek, söz konusu hasarın onarılması için çalışma başlattığı öğrenildi. Okulda incelemelerde bulunan Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, olayla ilgili teknik heyeti görevlendirdiklerini belirterek, "Yarın eğer eğitime engel varsa sorunun giderilmesi için perşembe ve cuma günü okul tatil edilecek" dedi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar