incitanemtuana
Daimi Üye
MALZEMELER:
-2 Adet yufka
-3 Yemek kaşığı sıvıyağ (her bir çeşit için bir kaşık)
-Kekik
-Pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı krem peynir
-Çörek otu
DİP SOS İÇİN
-2 Adet közlenmiş kırmızı biber
-4-5 kaşık yoğurt
-5-6 dal dereotu
-1 diş sarımsak
HAZIRLANMASI:
Öncelikle yufkalardan kalıp yardımıyla arzuya göre ve farklı çeşitler için geometrik şekiller kesilir.
KEKİKLİ–KIRMIZI BİBERLİ çıtırlar için,
Hazırlanan yufkalar, kırmızı biber , kekik ve sıvıyağlı karışıma bulanır.
PEYNİRLİ-ÇÖREKOTLU çıtırlar için,
Krem peynir ve sıvıyağ çırpılır. Bu karışıma çörekotu da eklendikten sonra yufkalar bu karışıma bulanır.
SALÇALI çıtırlar için
Yufkalar, salça ve sıvıyağ karışımına bulanır.
Tüm yufkalar, yağlı kağıt serilmiş tepsilerde ayrı ayrı ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında kızarıp kuruyuncaya kadar pişirilir.
DİP SOSUN Hazırlanması
Közlenmiş kırmızı biberler robotta püre haline getirilir. Diğer malzemeler de eklendikten sonra daha önceden hazırlanmış olan yufka çıtırları eşliğinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ALINTI

-2 Adet yufka
-3 Yemek kaşığı sıvıyağ (her bir çeşit için bir kaşık)
-Kekik
-Pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı krem peynir
-Çörek otu
DİP SOS İÇİN
-2 Adet közlenmiş kırmızı biber
-4-5 kaşık yoğurt
-5-6 dal dereotu
-1 diş sarımsak
HAZIRLANMASI:
Öncelikle yufkalardan kalıp yardımıyla arzuya göre ve farklı çeşitler için geometrik şekiller kesilir.
KEKİKLİ–KIRMIZI BİBERLİ çıtırlar için,
Hazırlanan yufkalar, kırmızı biber , kekik ve sıvıyağlı karışıma bulanır.
PEYNİRLİ-ÇÖREKOTLU çıtırlar için,
Krem peynir ve sıvıyağ çırpılır. Bu karışıma çörekotu da eklendikten sonra yufkalar bu karışıma bulanır.
SALÇALI çıtırlar için
Yufkalar, salça ve sıvıyağ karışımına bulanır.
Tüm yufkalar, yağlı kağıt serilmiş tepsilerde ayrı ayrı ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında kızarıp kuruyuncaya kadar pişirilir.
DİP SOSUN Hazırlanması
Közlenmiş kırmızı biberler robotta püre haline getirilir. Diğer malzemeler de eklendikten sonra daha önceden hazırlanmış olan yufka çıtırları eşliğinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ALINTI
