Diş tedavisine gitti 14 gündür uyuyor

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
oguzhansivas46427eylul2010.jpg
Mersin’de 13 Eylül’de diş tedavisi için genel anestezi uygulanan 5 yaşındaki Oğuzhan, bir daha uyanmadı.

Mersin’de 2 dişinin çekilmesi, 6 dişine dolgu yapılması için genel anestezi ile 14 gün önce uyutulan 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, operasyonun ardından bir daha uyandırılamadı. Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Bayram Sivas ile eşi çiftçilik yapan Ülker Sivas, otizm (öğrenme güçlüğü) tedavisi gören 5 yaşındaki oğulları Oğuzhan’ın ağzındaki çürük dişleri tedavi ettirmek için özel bir diş merkezine götürdü. İddiaya göre burada Oğuzhan’ın 2 dişinin çekilmesine, 6 dişine dolgu yapılmasına karar verildi. Anne ve babaya, çocuğun diş operasyonunun iğne ile uyuşturularak değil, genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi.

13 Eylül akşamı saat 18.00’de genel anestezi ile uyutulan Oğuzhan’ın diş tedavisi bir saat sürdü. Doktorlar, operasyonun başarıyla sonuçlandığını, çocuğun yarım saat içinde kendine geleceğini söyledi. Ancak, uyandırma işlemi sırasında Oğuzhan, şiddetli kasılma ve solunum güçlüğü yaşayınca ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yüksek ateş teşhisi konulan çocuk, hemen tedavi altına alındı. Buradaki doktorlar ateşinin düşmemesi sonucu uyutularak tedavisi süren Oğuzhan’ın, ne zaman uyandırılacağının belirsiz olduğunu, tedavi sürecinin 2- 3 ay sürebileceğini belirtti. Baba Bayram Sivas diş kliniğinden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
6 yaşındaki çocuğa genel anestezi mi uygulanır ya:gitme:

Umarım 2-3 aydan önce uyanır :aglayan:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
çok saçma yaptıkları şey bi seferde tüm dişlerin yapılması mı lazımmış yanibenim dişlerim de komple dolgu ikişer ikişer yaptı doktor...Allah acil şifa versin inşallah

Özor

Daimi Üye
Tepki
484
İlknurun da dediği gibi küçücük çocuğa o kadar işlemi nasıl bir seferde yapabilirler. Ben de yaptırdım doktorum bütün nazlarıma katlanarak sabırla çalıştı. 5 yaşındaki çocuğu böylesi bir saçmalığa sürükleyen hekimin aklına şaşarım ben.

Allah acil şifa versin miniğe:/ Hayır esas olan hastalığın tedavisinden de geri kalıyor. Yazık!

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
yazık ya çocuğa inşallah hemen ayağa kalkaracaba gerekli tahlilleryapılmışmı benim kızımada hastanede 4 dişini birden çektiler genel anestezi yaptılar bir gün hastanedeyatırdılar çok şükür böyle bir şey olmadı.:panter::panter::panter:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar