Diyet Aşure
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
½ su bardağı kuru nohut
½ su bardağı kuru fasulye
1/3 su bardağı pirinç
10 adet kuru kayısı
¼ adet kuru üzüm
50 adet fındık içi
3-4 tablet tatlandırıcı
2-3 yemek kaşığı tarçın
6-7 su bardağı su
Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı su ile düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ıslatma suyu ile birlikte kaynamış buğdayın içine atın ve 20 dakika daha pişirin. pirinç, küçük doğranmış kuru kayısı, kuru üzümü de ilave edip tekrar pişirin. En son tarçını ve tatlandırıcıyı ilave edip iyice karıştırın ve ateşten alın. Ilınınca üzerine fındık ekleyerek servis yapın.
Haber7